Sada je odličan trenutak za uvođenje zdravih navika

Sada je odličan trenutak za
uvođenje zdravih navika

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BLOG www.mikantor.pl (@becoffeestyle)

Možda zvuči čudno, no rujan je odličan za ‘krpanje’ svih zaostataka koji su se nagomilali tijekom godine. Dobro je poznata praksa donošenja velikih obećanja, odluka i zavjeta u siječnju. Ulaskom u novu godinu, ta mala nova brojka na kalendaru u mnogima budi zanos i entuzijazam za ‘novim početcima’. Časopisi nas iz mjeseca u mjesec informiraju o novim trendovima i pristupima življenju, vježbanju i prehrani. Kada je u pitanju zdravlje, nema krivog vremena za uvođenje boljih odluka i navika. Briga o sebi svima bi trebala biti prioritet neovisno o godišnjem dobu. No, mnoge želje i planovi ne prežive do proljeća pa se stare navike ponovno ušuljaju u svakodnevnu rutinu. Zašto je rujan savršen za početak prave brige o sebi i vlastitom zdravlju pročitajte u nastavku.

Rujan je mjesec novih početaka

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Autumnal Tones (@autumnaltones)

Povratak u gradove i promjeni morske u gradsku klimu mnogi su već potajno priželjkivali. Jesenski svježi zrak u svima budi neki novi polet i dobru energiju. Rujan je poseban jer svaka odluka koju donesete gotovo sigurno će opstati do kraja godine od koje nas dijeli tek par mjeseci. Perspektiva gledanja u kraćim vremenskim razdobljima povećava volju i mogućnost da se zaista držimo novih odluka. U siječnju nas uhvati ‘holiday blues’ nakon nekoliko tjedana hrane, izlazaka i ljenčarenja pa se puno teže natjeramo na realizaciju novogodišnjih rezolucija.  S druge strane, nakon ljeta se u urede i školske klupe vraćamo odmorniji, pa je lakše krenuti s organizacijom dnevne rutine za dane koji slijede. Za početak zdravog lifestyle u jesen puno izgovora. Krenite s malim stvarima koje je lako uklopiti u svakodnevnu rutinu i s vremenom će one postati dijelom vaših novih životnih navika. Korištenje stuba umjesto dizala, parkiranje nekoliko metara dalje nego inače, svjesnije konzumiranje i uživanje u obroku, čitanje etiketa tijekom nabavke i vođenje računa o budžetu samo su neke sitnice koje možete početi već danas.

Fokusiramo se na zdravlje

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli samantha eason (@sammyyeason)

Fitness ciljevi najizraženiji su prije ljeta, dok gledamo slike poznatih blogerica u najljepšim bikinijima, no često su i najmanje ostvarivi i realistični. To dokazuje i činjenica da su teretane i parkovi uglavnom puni tek pred ljeto. Vježbanju je za dugoročne rezultate potrebno pristupati tijelom cijele godine. Rujanski zrak stvoren je za uživanje u prirodi i duge šetnje u dobrom društvu. Postavljanje malih realističnih ciljeva s naglaskom na zdravlje, dugoročno su uspješniji od brzinskih rješenja do ‘fitness cilja’. Pridavanje pažnje tijelu i zdravlju samo sezonski uglavnom nas ostavi nezadovoljnima tijekom godine. Omiljena izlika nakon one ‘nemam vremena’ je i vanjska ‘temperatura’. Ove jeseni mjesta izlikama nema, jer bablje ljeto će potrajati do studenog. Uštedite nekoliko mjeseci članstva u teretani  i iskoristite jesenske boje u parkovima. Sve što vam treba su dobre tenisice, kabanica i malo volje. Razmislite samo koliko ćete postići do nove godine krenete li mijenjati svoje navike sada. Stoga se ove jeseni okrećemo holističkom pristupu: boravimo na svježem zraku, krećemo se i vježbamo, vodimo brigu o svojim osjećajima i uživamo u jesenskoj trpezi.

Organiziramo hladnjak i kuhinjske police

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Simone Azzi (@seriously.simone)


Rujan je savršen za povratak na dobri stari spisak, papir i olovku. Organizacija unutar kućanstva i planiranje budžeta nakon godišnjeg odmora neizmjerno je korisno kako bi sa što manje stresa dočekali zimsku sezonu. Hladnjaci željno iščekuju jesensko čišćenje, rješavanje starih namirnica i punjenje kuhinjskih polica finim jesenskim delicijama. Planiranje obroka i tjedne nabavke uštedjet će vam novac za druge stvari na popisu želja. Jesensko čišćenje, dezinficirajte hladnjaka i zamrzivač super su prilika za bacanjem namirnice kojima je istekao rok. Vizualno dotjerajte hladnjak po vrsti namirnica ili bojama kako bi se lakše snalazili. Isplanirajte više kućnih obroka, manje izlazaka u restorane i kafiće, kupujte pametno i vodite računa o tome što vam je zaista neophodno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli THE/THIRTY (@thethirty)

Na popis za nabavku uvrstite lepezu sezonskog voća i povrća te manje rafinirane hrane i grickalica. Holistički pristup zdravlju prije svega znači umjerenost i balans u prehrani. Ako vam je cilj smršaviti i osjećati se dobro, prisjetite se koji su vam okidači za binge eating, ako vam se nalaze u neposrednoj blizini jednostavno ih otklonite. Kutije s grickalicama i keksima ne držite na vidnom polju već odredite jednu policu koja će biti samo za njih. Ne zamarajte se previše brojanjem kalorija i veličinom tanjura već obratite pozornost na ono što se nalazi na tanjuru. Pametno je prije jela jednostavno osvijestiti doživljaj hrane te se pitati dali nas ovaj obrok hrani tjelesno, nutritivno i duševno.

Zaslužujemo post-ljetni makeover

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Becca | 20 (@compacthome_styling)


Uvertira u hladniju sezonu i kraće dane iskoristit ćemo maksimalno izvana i iznutra. Kako dani postaju kraći, savršena je prilika za reset metabolizma. Ako ne volite jutra i niste ranoranilac sada je vrijeme da to i postanete. Raniji odlazak na spavanje znači i više sati neophodnog beauty sleepa, a rani alarm ostavlja dovoljno vremena za zdravi doručak. Za probleme s celulitom i slabom cirkulacijom zaslužno je sjedenje, ali i genetika no stvari možete popraviti malim navikama u njezi bez odlaska na skupe tretmane. Suho četkanje i lagana masaža prije i nakon tuširanja učvrstit će kožu i prokrviti sve dijelove tijela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LATTITIA TAYLOR (@lattitiagilmore)

Posebna post-ljetna njega potrebna je dehidriranoj koži i kosi. Rujanski makeover uključuje šišanje vrhova i promjenu frizure koja je neophodna nakon sunca, soli i pijeska. Kišni dani stvoreni su za opuštajuću kupku uz dobru glazbu i topli napitak. Jesenske boje stigle su i u lakove za nokte pa se odvažite na neke koje još niste isprobali. U pretrpanom tjednu radnih obveza bitno je da jedan dan posvetite samo sebi za procesuiranje emocija i ‘prizemljivanje’ u atmosferi kućnog wellnessa.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori