Iščekivani Barbieri’s otvorio svoja vrata

Iščekivani Barbieri’s
otvorio svoja vrata

barbieris-1

Početkom prosinca donijeli smo vijest kako se u Kaptol Centru, na adresi Tkalčićeva 90, otvara novi restoran. Barbieri’s, koji je u međuvremenu postao jedno od najiščekivanijih mjesta na zagrebačkoj gastro sceni, od danas je i službeno otvoren. Zajedničkim snagama u projekt su ušli Frane i Andrej Barbieri te stvorili bistro koji ima jedan cilj – u ugodnom ambijentu svojim gostima ponuditi pristupačna jela.

barbieris-6

barbieris-7

Nakon dugogodišnjih priča, nekad i više u šali, kako bi mogli zajedno pokrenuti neku svoju priču, odluka je pala da to bude u Zagrebu. “Smatram da je smisleno da ishodište ozbiljnijeg ekonomsko-gastronomskog pothvata bude upravo u Zagrebu jer je u ovom trenutku najbolje tržište u Hrvatskoj – ugostiteljska sezona traje cijelu godinu, grad postaje turistička destinacija koja živi i ljeti, a sve sile gravitiraju upravo prema glavnom gradu”, govori nam Andrej.

barbieris-8

Ovaj planski logičan iskorak dodatno je osigurala i prilika useljenja u prostor bivšeg restorana Takenoko. “Ulazak u prostor u kojem je već poslovao restoran je prema mojem mišljenju dobar potez. Publika je navikla da se na tom mjestu već nalazilo mjesto koje su posjećivali, u svijesti je zapečaćena lokacija, a i jedan dio infrastrukture je osiguran za postavljanje nove kuhinje”, nastavlja Andrej.

barbieris-2

barbieris-11

Promišljanja i razgovor o brojnim idejama, istraživanja što nedostaje i što bi se moglo ponuditi, dovela su do zaključka da se Barbieri’s treba okrenuti u smjeru bistroa koji će unutar estetski lijepo uređenog, ‘cozy’ interijera, imati menu pristupačan široj publici. “Inspiraciju za jelovnik uzimam iz cijelog Mediterana, morskog i kopnenog dijela, od Hrvatske, preko Italije, Francuske i Španjolske, a može se pronaći čak i malo sjevernoafričkog utjecaja”, doznali smo za kraj.

barbieris-15

barbieris-14

Tatarski odrezak od tune s maslinovim uljem i kaparima, klice od rukole, gel od soja sosa i wasabija i hollandaise umak s habanero papričicom

Uz degustaciju dva jela s menija odmah smo i zavirili u prostor – u interijeru prevladavaju topli tonovi, a kombinacija svijetlog i tamnog drveta s ružičastim, sivim, zlatnim i crnim nijansama čini ovaj bistro zaista ugodnim mjestom za ručak, večeru ili samo piće u barskom dijelu. S obzirom na opuštenu atmosferu, gostima će se ponuditi i zalogaji za uparivanje samo s čašom vina, što je odlična ideja, primjerice prije izlaska. U Barbieri’su će se u dogledno vrijeme održavati i tematske večere, a sve na vrijeme možete saznati na Facebook stranici restorana, kao i rezervirati svoje mjesto.

barbieris-17

Vrat od crne slavonske svinje na kremi od batata

Vrat od crne slavonske svinje na kremi od batata

barbieris-4

barbieris-3

barbieris-12

barbieris-13

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori