Isprobali smo menu sasvim novog fast bistroa Duck

fast-bistro-duck-9

Otkako je u malom lokalu u Teslinoj 17 napušten koncept klasičnog pizza cuta, već se ozbiljno pričalo o promjenama kuhinji pod vodstvom chefa Igora Gudca i jelima koja su nerijetko nestajala s menija Pizza Cut Ducka u rano poslijepodne. Kada su ga preuzeli Borna Janeš i ekipa bistroa Pod Zidom kako bi ga preuredili i uveli sasvim drugačiji koncept, ovo je mjesto postalo jedno od najrazvikanijih u gradu i jedva se čekalo otvaranje.

fast-bistro-duck-2

Duck Fast Bistro početkom je tjedna službeno otvorio svoja vrata svim gostima, a mi smo jučer imali priliku isprobati nekoliko sljedova s novog a la carte menija. Pomno razrađen koncept uključivat će dnevnu i večernju ponudu jela u kombinaciji s kućnim vinima najpoznatijih hrvatskih vinara rađenim posebno za Duck. Dnevni jelovnik donosi najsvježije i sve sezonsko s Dolca, a mijenja se ovisno o tome što se taj dan pronađe na tržnici.

fast-bistro-duck-1

Večernji menu, izvješen na tablama iznad šanka, uključivat će najfinije namirnice ukomponirane u nepretenciozna jela za maksimalno uživanje. Jer to je i poanta ovog fast bistroa, jela koja se mogu dobiti brzo, pojesti s nogu ako samo usput svratite jer ste naglo ogladnili, ali i koja se mogu isprobavati u više sljedova ako osjetite da vam atmosfera odgovara. Možda ćete doći samo na čašu vina, a onda kod susjeda u tanjuru ugledati nešto što želite isprobati i to naručiti. A kad smo kod čaša i tanjura, sve je izrađivano po narudžbi i specijalno brendirano samo za Duck.

fast-bistro-duck-8

Možete i sjesti za chef’s table i prepustiti se svemu najboljem što kuhinja nudi. No sve to bez rezervacija jer one naime neće biti moguće ni za jedno mjesto u Ducku. Novi je koncept zamišljen fluidno i s brzom izmjenom energije, razgovorom s ekipom restorana, neobaveznim druženjem uz glazbu i dobrom klopom, a kao takvo idealno za brzi večernji zalogaj, minglanje i isprobavanje novih stvari – čemu je prilagođen i prostor sa šankom koji se proteže gotovo cijelom dužinom interijera.

Tatarski biftek

Tatarski biftek

Dagnje sa slaninom

Dagnje sa slaninom

Sinoćnji se menu, ukratko, sastojao od tatarskog bifteka, glaziranog svinjskog vrata, dagnji s dodatkom slanine, janjećeg buta sa šparogama i deserta u kojem su se spojili najrazličitiji okusi slatke jagode, slanog parmezana i krupne soli, origana i čilija. Isprobavajući vino točno ćete znati kojem jelu najbolje odgovara jer je na etiketi naznačena ‘nogica’ pripadajućeg glavnog mesnog ili ribljeg sastojka.

fast-bistro-duck-6

Pratite ih na Facebooku, Instagramu i prvom prilikom navratite!

Janjeći but i šparoge

Janjeći but i šparoge

Desert s jagodama i čilijem

Desert s jagodama i čilijem

Foto: Sanja Jagatić

0