Razlozi zbog kojih ćete poželjeti udomiti psa

Razlozi zbog kojih ćete
poželjeti udomiti psa

Udomiti psa je hvale vrijedan i plemenit pothvat. Zaljubljenici u ove odane četveronožne prijatelje složit će se kako je s njima život zabavniji i ljepši. Količina radosti i ljubavi koju bezuvjetno pružaju ne može se izmjeriti, a ako tražite društvo, možda je vrijeme da razmislite o novom sustanaru. Nažalost, svake zime čitamo o napuštenim psićima koji u hladnim danima jedino žude za toplim domom. Azili za napuštene životinje prepuni su umiljatih njuškica koji će vas ubrzo osvojiti svojim karakterom i originalnim izgledom. Udomiti psa može biti jedna od najboljih životnih odluka koju ste donijeli, razloge donosimo u nastavku.

Udomiti psa – spasiti jedan život

Udomljavanjem činite višestruko dobro djelo jer osim što spašavate jedan život, jasno pokazujete da ne podržavate ‘farme pasa’. Iz legla se cijene čistokrvnih pasmina s pedigreom kreću i do nekoliko tisuća eura. Oni nisu ljubimac ‘s greškom’ već život biće koje se našlo u pogrešnim rukama. Psići u azilu možda nemaju papire, ali pružaju jednako ili čak i više po pitanju radosti i ljubavi koje će unijeti u vaš dom. Osim toga, imate priliku postati ponosan vlasnik šarmantnog mezimca neobičnog izgleda zahvaljujući šarolikom izboru napuštenih pasa. Štenci ili oni u ‘zrelim godinama’ zaista nije bitno, jer će novo biće bez obzira na dom zauvijek promijeniti vaš život.

Najbolji ‘cimer’ i odani prijatelj

Zima je na izmaku, a dolazak proljeća najavljuje aktivnosti na otvorenom i uživanje u dužim danima te divnim zalascima sunca. Stoga je idealno vrijeme za udomiti psa, jer ne postoji bolje društvo od psića s kojim ćete uživati u dugim šetnjama i avanturama na putovanjima. Ako živite sami dolazak u stan nakon posla može biti poprilično samotno iskustvo baš kao i vikendi. Psić će vaše korake čuti izdaleka, a na pragu će vas svakoga dana dočekati s veselim mahanjem repića i ushićenjem koje će vam popraviti čak i najlošiji dan. Iskoristite vikend i zaputite sse u obližnji azil za napuštene životinje možda vas baš tamo čeka ljubav na prvi pogled.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori