Journal Pets: Otkrijte kako najefikasnije zaštititi svog psa od krpelja

Journal Pets: Otkrijte kako najefikasnije
zaštititi svog psa od krpelja

https://www.instagram.com/p/B1ilVMDiY5s/?utm_source=ig_web_copy_link

S toplijim mjesecima dolazi i povećana opasnost od krpelja, pogotovo kad se radi o vašim kućnim ljubimcima. Krpelji su više od dosadnih štetočina. Oni mogu stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme vašim ljubimcima. Međutim, ako ostanete nekoliko koraka ispred njih, možete ih pomoći zaštititi od tih parazita i spriječiti bilo kakvu nelagodu i ozbiljnije probleme u budućnosti. U nastavku možete vidjeti koja je najbolja zaštita od krpelja za vašeg ljubimca i kako ju možete provoditi.

Zaštita od krpelja tijekom cijele godine

Krpelja ima najviše tijekom toplijih mjeseci jer njima najviše odgovaraju temperature između 18 i 29 stupnjeva. Međutim, neki mogu preživjeti i zimu u zatvorenom prostoru, čak i u hladnim klimama. Iz tog razloga, mnogi veterinari preporučuju cjelogodišnje preventivne mjere zaštite kućnih ljubimaca. Mnogo je proizvoda među kojima možete izabrati. Prije odabira svakako provjerite sa svojim veterinarom koji je najbolji proizvod koji će udovoljiti potrebama vašeg kućnog ljubimca. Obavezno pročitajte i pažljivo slijedite upute vašeg veterinara o tome kako i kada koristiti koji proizvod. Ovo je najbolji način da učinkovito zaštitite svog ljubimca.

Nemojte koristiti stare preventivne proizvode

Ako niste još bacili u otpad neki stari proizvod protiv krpelja, vjerojatno je vrijeme da ga zamijenite novim. Stari proizvodi, posebno oni koji imaju rok trajanja, mogu izgubiti učinkovitost. Također, uvijek želite provjeriti sa svojim veterinarom postoje postoje li novi brendovi ili proizvodi na tržištu koji mogu djelovati bolje od onoga što inače koristite.

https://www.instagram.com/p/B1g5064C5ju/?utm_source=ig_web_copy_link

Ne koristite proizvode protiv krpelja za pse na drugim ljubimcima

Neki proizvodi za prevenciju ugriza krpelja koji su formulirani za pse sadrže sastojke koji mogu biti otrovni za druge životinje. Kod njih mogu izazvati vrlo ozbiljne reakcije, za koje je potrebna hitna veterinarska skrb. Deklaracija na proizvodu će vam jasno dati do znanja za koje sve vrste je namijenjen. Ako uz psa imate, primjerice, i mačku, nemojte zaboraviti obratiti pozornost na to i izbjegavati stavljanje takvog proizvoda na mačku.

Redovito provjeravajte ima li vaš pas krpelja

Ako ste vi i vaš ljubimac boravili negdje u prirodi, obavezno detaljno provjerite je li se koji krpelj zakvačio za vašeg mezimca. Kad dođete u zatvoreni prostor, pregledajte mu kožu, uši i pazuhe. Nemojte zaboraviti i na onaj prostor između njihovih prstiju. Najbolji način da se spriječi prijenos bilo kakve opasne bolesti je to da se što prije riješite krpelja. Premda neće svaki ubod krpelja automatski značiti bolest, dobra je ideja upozoriti veterinara da je vaš ljubimac bio ugrizen. Također, bilo bi poželjno da nadzirete ponašanje vašeg ljubimca radi bilo kakvih promjena, poput letargije, šepanja ili gubitka apetita.

Njegujte krzno i kožu svog ljubimca

Beauty tretman je sjajan način da kvalitetno provedete vrijeme sa svojim ljubimcem. Također, pomaže vam da na vrijeme detektirate sve vanjske parazite koji se kriju ispod njegove dlake.

https://www.instagram.com/p/B9jmGVBnTrE/?utm_source=ig_web_copy_link

Održavajte svoje dvorište urednim

Uz održavanje kuće ili stana u kojem vaš pas i vi živite, obavezno se pobrinite i za svoje dvorište ako ga imate. Redovito kosite travnjak jer krpelji vole obitavati u visokoj travi. Ona im uvelike olakšava to da se usele u krzno domaćina i nađu neko mjesto za hranjenje. Krpelji vole i područja s gustom vegetacijom. Veliki dio svog vremena provode na zemlji, ali vješti su u puzanju do vrhova grmlja, baš kao i trave. Ovo također povećava vjerojatnost da će krpelj uspješno skočiti na životinju koja prolazi pored. Zaštita od krpelja jako je važna u ovom slučaju, baš kao i vođenje računa o vašem dvorištu.

Redoviti pregledi kod veterinara

Jedna važna stvar koju vaš veterinar radi tijekom rutinske kontrole vašeg ljubimca je da ga ispituje na sve znakove problema s parazitima. Međutim, trebali biste odmah kontaktirati svog veterinara ako u bilo kojem trenutku imate pitanja u vezi s proizvodom ili bilo kakvim potencijalnim simptomom svog ljubimca.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori