Zagrebački kafići za nepušače

Nepušači su rijetki, ali još uvijek nisu izumrla vrsta. A kad postanete majka s malim djetetom ili čak još za vrijeme trudnoće, dim cigareta i bilo kakav oblik pasivnog pušenja postaju najveći neprijatelj kojeg se treba zaobići u najširem mogućem luku. No tad započinju i problemi… Gdje u Zagrebu popiti najobičniju šalicu kave bez udisanja štetnog dima?

Kava u Express baru

Sa stalnim oblakom dima koji vam se obavija oko glave problema nemaju samo trudnice i majke s malom djecom, nego i svi drugi koji ne žele pasivno udisati štetna isparavanja ili jednostavno ne žele nakon svake kave svoju odjeću zračiti danima, a niti biti ograničeni da svoje kave ispijaju isključivo u slastičarnicama.

Svjesni smo činjenice kako su ljubitelji cigareta brojčano itekako nadmoćniji te da zagrebački (ali i svi drugi) caffe barovi gube mušterije jednom kad zabrane pušenje u svojim prostorima, ali nepušači su silno željni svojih malih oaza u kojima mogu uživati u šalici kave i trenutku mira. Srećom, neki vlasnici kafića ostaju dosljedni u svojim misijama da gostima ponude najbolju moguću kavu bez mirisa cigarete u kompletu, a mi smo odabrali pet nama najdražih.

Kino Europa, Varšavska 3

Omiljeno gradsko kino u svom caffe baru ima najudobnije fotelje u kojima se satima može uživati. I to bez dima, a odličan kino program vam je nadohvat ruke. Kino Europa poznato je i po odličnim sendvičima i sve to bez trunkice dima.

Kino Europa

Caffe bar Jutro, Teslina 9

Skriveni kutak u veži Tesline ulice gdje možete poslušati dobru svirku, posjetiti sajam rukotvorina, pojesti dobar kolač, popiti rakiju od pive, a bome i doručkovati Čokolino. Prilično raznovrsno, zar ne? I sve to u prostoru koji nije zadimljen, a skriven je od prometne gradske gužve.

Caffe bar Jutro

Caffe bar Velvet, Dežmanova 9

Crni i bijeli Velvet, popularno razlikovani među svojim gostima, nude uživanje u kavi u dva prostora. Onaj bijeli je više za dnevnu varijantu i jutarnju kavu, a crni za večernje uživanje u društvu. U ponudi je uvijek i neki kolačić, a ovdje definitivno možete zasjesti i provesti duži period vremena.

Caffe bar Velvet

Caffe galerija Lav, Opatička 2

Tik do Kamenitih vrata, kad se penjete na Gornji grad iz Radićeve ulice, s vaše će se desne strane pokazati najljepša i najromantičnija terasa grada. Caffe galerija Lav ima i ugodan interijer gdje možete birati između udobnih fotelja okruženih umjetničkim radovima, izdvojenih stolova u nastavku te terase kada vrijeme to dopušta. U ponudi su odlični čajevi, od kojih preporučujemo onaj s okusom čokolade ili whiskeya, a uz to možete gricnuti i komad dnevne torte.

Caffe galerija Lav

Caffe bar Atrij, Teslina 7

Nedavno preuređen Atrij dobio je novo ruho u kombinaciji s poznatom slastičarnicom Torte i to. Tako da njihov slavni cheesecake i Illy kavu možete konzumirati oslobođeni od dima u vrlo ugodnom interijeru. Staklom natkriven dio stolova daje dovoljno dnevne svjetlosti za uživanje u šalici toplog napitka i dnevnim novinama, a u večernjoj varijanti uz dobru glazbu i nekom drugom piću.

Atrij

Među zagrebačkim kafićima u Zagrebu nalaze se još primjerice i već kultni Eliscafe (Ilica 63), Express bar (Petrinjska 8), Kim’s Coffee (Petrova 21), ali i drugi koji štuju kulturu vrhunske kave, a na vama je da odaberete svoj omiljeni “smoke free” kutak.

0