Znate li što ćete raditi ovaj vikend u Zagrebu?

Znate li što ćete raditi ovaj
vikend u Zagrebu?

14566350_963025727132429_5335427727254219228_o

Vikend počinje petkom

U petak, 6. listopada u 19 sati ispred Galerije 3,14, u Martićevoj 31a, postavit će se skulptura – fontana Ivana Fijolića Dvije palme na otoku sreće, nagrađena na prošlome Trijenalu hrvatskoga kiparstva 2015.  Skulptura predstavlja Ratka Petrića, čiji je odlazak prikazan kao otkriće vode na Marsu. Ona je simbol bijega od svijeta i njegovih sputavanja. Fijolić ga je portretirao u čast njegova kiparskoga života i svega što je učinio za hrvatsko kiparstvo i kulturu. Voda koju je Petrić pronašao na Marsu simbolizira novi život, odnosno novi kreativni potencijal i izvorište nove stvaralačke energije. Nedugo po dovršenju skulpture NASA je potvrdila da je čovjek pronašao vodu na Marsu, te samim time i potencijalni život. Postavljanjem ove skulpture Galerija 3,14 nastavlja svoje projekte umjetničke artikulacije prostora Martićeve, započet postavljanjem skulpture Monstranca Nevena Bilića, u sklopu Design districta Zagreb 2017.

download

Genijalna predstava

U petak i subotu je na repertoaru ZKM-a plesna uspješnica The Devil’s Garden u koreografiji renomiranog američkog umjetnika Davida Hernandeza. Premijerno je izvedena u prosincu 2016. te je dosad izazvala odličan prijem i interes kod publike. Spomenuta izvedba otvara prozor u društvo unutar društva – zajednicu žena izvan svakodnevne stvarnosti. Kao Amerikanac koji koreografira djelo za hrvatske plesačice, Hernandez se postavio kao svjedok, kao netko izvana tko promatra što se događa, želeći da i publika doživi nešto slično onome što je on doživio gledajući jedan svijet izvan svog vlastitog. Taj svijet zaustavljeno je metaforičko područje između granica muške patrijarhalne stvarnosti našeg svijeta, u kojem se različiti ženski životi ispresijecaju i djeluju jedni na druge. Predstava počinje u 20 sati, a karte za predstavu možete kupiti na blagajni kazališta.

THE DEVILS GARDEN_JJankovic (5)

Zasladite se!

Nakon razigrane proslave 60. rođendana Kraševe Domaćice u Splitu, Osijeku i Rijeci, slavljenička se atmosfera seli u Zagreb, gdje će se u subotu, 7. listopada, održati veseli spektakl s Domaćicom u glavnoj ulozi, u kojem posjetitelje očekuju brojne slatke nagrade. Slatka iznenađenja očekuju vas već od 11 sati, a početak predstave je u 12 sati. Rođendansku proslavu krasit će retro duh 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća, s ciljem da se obilježi vremenski period u kojem je Domaćica nastala. Legendarna Domaćica na policama se trgovina ove godine pojavila u retro stilu, podsjećajući tako kupce da se u Kraševu asortimanu nalazi još od davne 1957. godine i da su uz nju odrasle brojne generacije.

domacica-1

Program proslave 60. rođendana Domaćice vodit će Barbara Kolar, a na njemu će se naći ponešto za svakoga – od zabavne priredbe, dječjeg kutka koji će razveseliti naše najmlađe, preko popularnog Kola sreće koji će mnogima donijeti bogate nagrade. Ples uz profesionalne plesače razveselit će sve koji žele naučiti nove plesne korake, a cijelo događanje popratit će i Kraševe maskote, kao i slatki zalogaji iz Kraševe tvornice sreće. Protagonisti glazbenog programa bit će popularna mlada zvijezda Mia Negovetić i Robert Mareković, hrvatski glazbenik koji se istaknuo kao vokalist legendarnog zagrebačkog rockabilly benda Fantomi. Mareković će, uz domaće i strane hitove, kao i poneku prigodnu, rođendansku pjesmu, uveličati ovo rođendansko slavlje i rasplesati prisutne na velikoj rođendanskoj zabavi. No, to nije sve – pjesmu će popratiti i modno-plesna revija koja će posjetitelje odvesti na putovanje od 50-ih godina prošlog stoljeća do danas. Dođite u Arena shopping centar u subotu, 7. listopada 2017. od 11 sati i uživajte u najslađem partyju u gradu uz Kraševu Domaćicu – ponosnu slavljenicu i obiteljsku miljenicu!

15493595_234933393605447_4352249015104153034_o

Na adresi Heinzelova 4 nalazi se jako šarmantno mjesto – Greencajg koji ove subote ugošćuje Kokolach s njihovim zdravim sirovim tortama i kolačima. Započnite službeni dio vikenda na najbolji mogući način – nakon posjeta tržnici i ispijanja jutarnje kave uz novine i malo mira, svratite na adresu i kušajte divne okuse koje donosi Kokolach. Više informacija o degustaciji možete saznati na Facebook stranici.

john-malkovich-cover

John Malkovich je u Zagrebu!

Nakon slatkog guštanja predlažemo umjetnički kraj subotnje večeri u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. John Malkovich, sjajni holivudski glumac, Anastasia Terenkova, mlada, međunarodno priznata pijanistica te proslavljeni kornist Radovan Vlatković, uz sudjelovanje Varaždinskog komornog orkestra, jamstvo su nezaboravnog početka nove sezone Lisinski subotom!

Vlatkovićevo jedinstveno glazbeno umijeće, snaga i profinjenost doći će do izražaja u Concertinu za rog, čelestu, gudače i udaraljke hrvatskoga skladatelja Brune Bjelinskog, kao i u Mozartovu Koncertu za rog i orkestar u Es-duru. Prethodit će im Schnittkeov Koncert za glasovir i gudače koji se pokazao kao izvrsna platforma za stvaranje novog crossover klasičnog glazbenog djela. Schnittkeova je glazba nevjerojatan potencijal za stvaranje dijaloga glasovira i pripovjedačkoga glasa koji donosi brižljivo birane ulomke iz romana O junacima i grobovima argentinskog pisca Ernesta Sabata. Malkovich utjelovljuje glas Fernanda Vidala Olmosa, iz poglavlja Izvještaj o slijepima, okrutnog i naizgled potpuno poremećenog paranoika opsjednutog slijepcima i zlom.

17015998_1306912209354623_6350748525032688476_o

Za sve informacije o nastupo posjetite lisinski.hr.

Foto: Journal arhiva, Lice grada

 

Učitati još
Zatvori