John Malkovich će svirati u Zagrebu

John Malkovich će svirati u Zagrebu

17039296_1306923826020128_4062990363971765850_o

„Lisinski preko duge“ ili „Sve boje glazbe, sviđalo se to vama ili ne“, novi je slogan s kojim KD Lisinski potvrđuje svoju širinu i otvorenost za sve ljude dobre volje i još boljeg različitog glazbenog ukusa.

Čak četrnaest veličanstvenih koncerata održat će se ove godine u sezoni ciklusa Lisinski subotom 2017./2018., a sezonu otvara koncert slavnog glumca Johna Malkovicha. U novoj sezoni održat će se još dva glazbena programa – Lisinski arioso, spektakularni operni ciklus koji već dvije sezone predstavlja najveće pjevače svjetskih opernih pozornica te Lisinski Gaudeamus – novi ciklus Lisinskog posvećen mladim glazbenicima. U suradnji s HRT- om, na pozornicu Velike dvorane stupit će u četiri koncertne večeri osmero mladih glazbenika. Četiri iz Hrvatske i četiri iz inozemstva, sve pobjednici prestižnih glazbenih natjecanja.

john-malkovich-cover

Na press konfereneciji predstavljen je i novi glasovir Steinway & Sons na kojemu je svirala pijanistica Martina Filjak. Zagrebačka filharmonija također je predstavila novu koncertnu sezonu 2017./2018. Ivo Pogorelić, Stefan Milenkovich, Stjepan Hauser, Emmanuel Pahud, Oliver Dragojević, Amira Medunjanin samo su neka od eminentnih glazbenih imena koje će Zagrebačka filharmonija i njezin šef dirigent, David Danzmayr, ugostiti u svojoj novoj sezoni.

Redoviti ciklusi Zagrebačke filharmonije – Crveni i Plavi, ove sezone najavljuju neka uistinu svjetska glazbena imena. Stefan Milenkovich, nekadašnje violinističko čudo od djeteta, a danas najbolji svjetski violinist, bit će gost Crvenog ciklusa. Trubačica plahog skandinavskog izgleda , iznimne glazbene prodornosti i svjetske kvalitete Tine Thing Helseth senzacija je gdje god se pojavi, a u veljači vam se nudi prilika da saznate i zašto.

17015998_1306912209354623_6350748525032688476_o

Ljubitelji klavira u sezoni 2017./2018. također će doći na svoje. Koncert Ive Pogorelića s orkestrom Zagrebačke filharmonije uvijek je poseban doživljaj, osobito kad pijanistički genije izvodi – Chopina. Ruska pijanistica Anna Vinitskaya, korejka Yeol Eum Son, hrvatski pijanisti Martina Filjak i Bruno Vlahek koji svi redom pripadaju mladoj pijanističkoj eliti, predstavit će se zagrebačkoj publici.

Koncertom s Oliverom Dragojevićem Zagrebačka filharmonija i ove će godine podržati humanitarnu akciju “Pokaži ljubav” u suradnji s Rotary klubom Zagreb 1242. U suradnji s kinom Europa, popularna FIL(M)HARMONIJA donosi vam nove (nijeme) filmske naslove. Zagrebačka Varšavska ulica u studenom i prosincu će (p)ostati Cvjetni centar kulture.

Zagrebačka filharmonija u sklopu OFF ciklusa udružit će snage s Gradskim kazalištem Komedija i 2.3.2018. predstaviti kultni mjuzikl Isus Krist Superstar i tako nakon niza godina vratiti na scenu ovo remekdjelo kultnoga broadwayskog maga Andrewa Lloyda Webbera.

Tu su i uvijek neobični i kreativni Matej Meštrović koji priprema glazbeno iznenađenje u povodu Kineske nove godine, kao i antologijska kantata Carmina burana Carla Orffa koja redovito puni dvorane. Svakako ne treba propustiti niti glazbeno putovanje kroz najveće animirane hitove Walta Disneyja: Pirate s Kariba, Kralja lavova, Frozen, Aladin i mnoge druge.

detaljne informacije o svim programima možete saznati na lisinski.hr i prateći Facebook stranicu.

Učitati još
Zatvori