Zagreb je ovog vikenda dobio boutique vinske kulture

Zagreb je ovog vikenda dobio
boutique vinske kulture

pupitres-6

Novo mjesto u Zagrebu

Danas, točno tri godine od prve održane vinske radionice u Vinskoj školi Jelene Šimić Valentić, Pupitres boutique vinske kulture je otvorio svoja vrata i građanstvu u Frankopanskoj 1. Pupitres će pod njezinim vodstvom već od ovog tjedna nuditi vinske radionice i edukacije o vinima, sljubljivanju vina s hranom, aromama, vinskim regijama i glasovitim vinima iz cijeloga svijeta, što se može vidjeti po maloj vinskoj biblioteci, vinoteci, ali i vinskoj karti bara.

pupitres-7

“Vinska karta Pupitresa pomno je rađena i vrlo bogata, a rekla bih i edukativna. Trenutno sadrži 248 vina, od čega nudimo čak 21 šampanjac, a kartu ću osvježavati. Važno je napomenuti da su sva vina s karte dostupna gostima i na čaše. Svakom gostu ću pomoći u odabiru vina i ispričati mu vinsku priču o tome što kuša. Tattinger Prelude bit će šampanjac kuće i svakome preporučujem da dan započne ili završi čašom vrhunskog šampanjca.”, rekla je Jelena.

pupitres-11

Osim vina, Pupitres nudi i zalogaje

Jelena je svako vino s karte osobno kušala i odabrala. Takav pristup zauzela je i za svu ostalu ponudu, a posebice za doručak, kavu, čajeve, sirove torte i male zalogaje sa selekcijom sireva i pršuta.

“Moja vizija i koncept Pupitresa je mjesto na koje bih osobno voljela dolaziti da je ikada takvo mjesto postojalo. Kao poslovna žena često preskočim doručak i odlučila sam u Pupitresu slagati zdrave obroke. Svakog jutra ću potražiti svježe voće na Dolcu, nudimo mi posebno birane žitarice. Uz selekciju čajeva Normann i samo za nas prženu mješavinu kava Lively Roasters Co. otvarat ćemo jutro. Kruh i peciva izabrala sam u fantastičnoj pekarnici Korica. Služit ćemo za nas posebno kreiranu raw tortu Pupitres koju uz još dvije torte radi Mihaela Brijak Devescovi. Nudimo i selekciju najboljih i svjetski poznatih Gligora sireva i drniški pršut, te fantastična maslinova ulja Brist. Ponudu ćemo mijenjati prema mojoj inspiraciji i godišnjim dobima, no uvijek će biti svježa, zdrava i visoke kakvoće.” dodala je Jelena Šimić Valentić.

Pupitres

Ugodan ambijent

Pupitres ima ambijent u kojem će se svi osjećati ugodno što se postiglo bojama, rasvjetom, odabirom materijala, biljaka, lagane glazbene kulise, ali i impozantnim mesinganim lusterima koji izgledaju poput mjehurića pjenušca i projiciraju istu takvu sjenu na zidovima te svodovima od cigle. “Interijer ne slijedi nikakav trend čime smo htjeli izbjeći sveprisutnu zamku, a to je da većina barova danas sliče jedan na drugi.” naglasila je dizajnerica Ivana Ferenčak.

Više informacija nađite na službenoj stranici, Facebooku ili Instagramu.

pupitres-5

pupitres-10

pupitres-8

pupitres-1

pupitres-9

pupitres-2

pupitres-3

Foto: Goran Hrubi

Učitati još
Zatvori