Kolači i atmosfera koje morate kušati kada dođete u Zadar

Kolači i atmosfera koje morate
kušati kada dođete u Zadar

art kavana 1

Art Kavana

Prije svega nekoliko dana Zadar je dobio još jedno elegantno mjesto za uživanje – Art Kavanu. Art Kavana donosi priču o jedinstvenoj ravnoteži moderne elegancije i bogate povijesti prožetih originalnim tradicionalnim okusima. Planirate li kraj ljeta, ljetovanja u Zadru, ili samo vikend izled do ovog prekrasnog dalmatinskog grada, svakako posjetite adresu Bartola Kašića 1 i prepustite se divnim i očaravajućim okusima.

Kulturno-povijesna slastičarska priča određena je već i samim prostorom kavane koja se smjestila podno zadarskih bedema koji su čuvali Zadar, a koje danas čuva UNESCO. Okružena gradskim parkovima, dovoljno je daleko od gradske vreve da svojim gostima pruži opuštajući dnevni odmor, a dovoljno blizu Zelene tržnice na kojoj je pažljivo biranje svježeg sezonskog voća, povrća i začina svakodnevni ritual. Pomalo zaboravljeni drevni recepti u kojima je ključna sezonska namirnica uzgojena na plodnoj zemlji zadarskog zaleđa postaju najfiniji kolači koji pričaju kulturno-povijesnu priču Zadra.

art kavana 4

art kavana 11

Zadar i njegovi okusi

U radionici slastičarke Mirjane događa se eksplozija kreativnosti i nove vrste torti i kolača koji iz te ‘male tvornice’ izlaze svakodnevno. Ono sto ponudu ove kavane razlikuje od svih ostalih je to što gosti imaju potpunu slobodu sudjelovati u procesu stvaranja slastica tako da uigrani tim profesionalaca sluša njihove komentare, sugestije, mišljenja, a većina ponude je bazirana na svježem, sezonskom voću, jer je stav tima da se trebamo kvalitetno hraniti onim što tog trena raste i okružuje nas u prirodi. Briga se vodi i oko gostiju koji su osjetljivi na određene sastojke, pa tako mogu uživati u tortama bez glutena ili laktoze.

Priča Zadra utkana je u većinu torti i kolača, pa tako primjerice gosti mogu okusiti tortu čuvene kraljice Jelene ili Grgura Ninskog, kolače Kapetanova kula, Fontana, Barkajoli, Zadarski bedemi… – svaki od njih ima svoj poseban okus koji snažno ocrtava Zadar kakav je bio i kakav jest – snažan, postojan, nepobjediv, a u isto vrijeme razigran, lepršav i pun ugodnih iznenađenja.

art kavana 10

art kavana 6

Za sve informacije o ponudi i aktualnim novostima posjetite Facebook stranicu.

art kavana 5

art kavana 3

art kavana 2

art kavana 9

art kavana 8

art kavana 7

Foto: Art Kavana

Učitati još
Zatvori