Igračke mozgalice za djecu i odrasle

Igračke mozgalice za djecu i odrasle

Mozgalica 2

Ove zime posjetili smo nekoliko arts&craft sajmova i na jednoj lokaciji, točnije kod jednog izlagača, zadržali smo se dulje nego smo planirali. Jer jednostavno nismo mogli otići dok ne riješimo problem. Naime, u ruke smo dobili zaključano srce koje je trebalo osloboditi. Da, dobro ste pročitali. Dobili smo u ruke žičano, bakreno, oku jako dopadljivo srce koje je bilo zaključano ključem i koje se (navodno) u par poteza može otključati. Trudili smo se nešto vremena dok nismo shvatili. a na naš povik uzbuđenja kada smo riješili ovu genijalnu mozgalicu jedna gospođa, mama, rekla je – od kada ih imam djeca umjesto u televizor svu svoju pažnju usmjeruju u rješavanje ovih mozgalica i slagalica… Odlična su stvar za poticanje koncentracije, logičkog razmišljanja i rješavanje problema. Ne samo za djecu, već i za odrasle.

Mozgalica 3

Kako je nastao brend WO&WI?

Majstor pod pseudonimom Betmen zaigrani je inženjer pun ideja koji vječito nešto mozga. Njegov interes za rješavanjem svakojakih izazova i otkrivanjem rezultirao je time da je i sam počeo izrađivati žičane i drvene mozgalice i slagalice. Poklanjanjem mozgalica i slagalica svojim prijateljima shvatio je da postoji veliki interes za rješavanjem problema koje zadaju ove igračke, a posebno mu je zadovoljstvo predstavljalo gledati zadovoljna lica onih koji bi ih naposljetku i riješili! Osniva brand imena wo&wi koje je nastalo spajanjem engleskih riječi wood (drvo) i wire (žica), što su osnovni materijali od kojih izrađuje svoje mozgalice i slagalice.

Mozgalice i slagalice

Mozgalice i slagalice izrađene su od bakrene i pocinčane žice, drveta i užadi. U svakoj se ujedno krije i zadatak. Kod slagalica je potrebno složiti određeni oblik (ili pak više njih), dok je kod mozgalica potrebno izvaditi odnosno odvojiti određeni dio bez da se upotrijebi sila ili promijeni oblik iste. Osim što je zabavno, njihovo rješavanje potiče (kreativno) razmišljanje te zahtijeva sistematičan pristup problemu i strpljenje. Sve mozgalice i slagalice izrađuju se ručno i to od ekoloških i obnovljivih materijala, a o kakvima se sve radi možete saznati, pogledati ili naručiti ih putem Facebook stranice.

Mozgalica 5

Mozgalica 4

Mozgalica 6

Mozgalica 7

Mozgalica 1

Foto: WO&WI

Učitati još
Zatvori