Worth it – avantura se nastavlja

17218724_1810961889164315_3080640465538179580_o

Kako napreduje projekt?

Nakon tri epizode Worth It avantura snimanja biciklističkog dokumentarca ulazi u završetak prvog mjeseca. Protagonist i narator cijele avanture, priče i onaj koji iz prve ruke sve doživljava – Leo Gamboc – odlučio je promišljeno razmotriti sve konstruktivne kritike koje su upućene projektu i poziva sve zainteresirane da jave svoje mišljenje, bilo putem Facebook poruke ili e-maila. Nakon pada prošle nedjelje još uvijek je ponešto potresen, no možda je razlog padu energije i vruće te vlažno ljetno vrijeme koje siše energiju.

Leo je putem po Europi napravio kratak povratak u Hrvatsku radi Pannonian Challengea koje je počeo prije dva dana, 7. lipnja u Osijeku. Uz sportski program Pannonian Challenge donosi i odličan glazbeni program po cijeni od samo 20 kn, dok su natjecanja besplatna za navijače i promatrače.

17434584_10210474442910022_240286658112483949_o

#worthit zajednica

Kako je Worth It još uvijek projekt na početku često se Leo nalazi u situaciji gdje ljudi nisu opušteni ispred kamere i nisu voljni, ili bolje rečeno, komotni, pričati pred njom. Kada se čuju, kako govore na engleskom jeziku, često čuju samo svoje pogreške, krenu analizirati svoj izgovor, govor i jezik. No, to nije bitno – da bi se projekt razvijao i dalje, treba raditi mnogo, no i komunicirati opušteno.

Iz istog razloga se Leo i njegov partner u Worth It projekt nalaze često u situacijama gdje ne žive svoj život na ‘četiri kotača’ u kombiju točno onako kako su i planirali. Te, često skromne planove smještaja, ometaju razni novi prijatelji, biciklistički entuzijasti koji ih zovu u svoje domove i na druženje, večeru… I to je neizmjerna pomoć. Zamislite samo da po cijele dane voze, bicikliraju, snimaju i nakon odrađenog posla da je kombi maksimalan luksuz koji mogu očekivati.

#worthit filozofija

To je druga strana ovog sporta. Osim adrenalina, uzbuđenja, padova, pomicanja granica tijela i izvedbe skokova, tu je i to zajedništvo, toplina, drugarstvo. Svaki biciklist će drugome pomoći. Bilo u padu, nesreći ili ugošćivanjem prilikom prelaženja etape puta.

Svi oni, poznati, nepoznati, bližnji, prijatelji, no i stranci s osmjehom na licu- svi oni vjeruju u Worth It koliko Leo i ekipa vjeruju. A to je i bit #worthit filozofije. Leo i Jonas nastavljaju svoj put, nastavljaju snimati, voziti, montirati, objavljivati i javljati, a najvažnije nastavljaju promovirati dirt jumping u Europi. Lijepi je trenutak tog puta i Pannonian Challenge u Osijeku, a četvrta epizoda donosi bicikliste iz Tailorlanda i Hijackers bike park (blizu Budimpešte).

Kako se ‘Worth It’ projekt razvija možete pratiti kod nas i putem Facebook stranice.zastava-umag

Foto: Screenshot, Samir Kurtagić

0