Volite trčati? Priključite se adidasovoj inicijativi i trčite za spas oceana

Volite trčati? Priključite se adidasovoj
inicijativi i trčite za spas oceana

Približava se Svjetski dan oceana, a oceani nikada nisu bili ugroženiji. Procjenjuje se da oceane danas zagađuje čak 150 milijuna tona plastičnog otpada, koji izravno ugrožava opstanak tisuća životinjskih vrsta i ravnotežu eko sustava cijelog planeta, kao i živote i zdravlje svih ljudi. Svjestan opasnosti koje nam prijete, adidas je 2018. godine odlučio iskoristiti svoj utjecaj i direktno se uključiti u spas planeta, a inicijativa “Run For The Oceans” obol je upravo tome. Prošle godine bila je izuzetno uspješna i dobro prihvaćena od strane publike te je dala vjetra u leđa za novo izdanje u 2019.

Što nam inicijativa Run For The Oceans donosi u Hrvatskoj ove godine?

Ove godine Journal.hr je u suradnji s adidasom i adidas sport studiom održao panelicu o održivosti, povodom Svjetskog dana oceana koji se prigodno obilježava upravo u subotu, a zatim slijedi ono još bitnije – globalna akcija Run For The Oceans u kojoj mogu sudjelovati baš svi zainteresirani trkači iz Hrvatske i svijeta, čiji se pretrčani kilometri od 8. do 16. lipnja pretvaraju u dolare potrebne za borbu protiv plastike u oceanima.

Više o inicijativi Run For The Oceans

Podsjetimo, 2018. godine gotovo milijun trkača trčalo je u globalnoj akciji “Run For The Oceans”, a prikupljenih milijun dolara pomogli su u uključivanju 100.000 mladih i njihovih obitelji iz obalnih područja pogođenim plastičnim zagađenjem u program Parley Ocean School. Rezultat ovog partnerstva je pet milijuna pari cipela izrađenih od reciklirane plastike izvađene iz oceana.

Kampanja će ove godine obuhvatiti još više trkača na još više lokacija diljem planeta. Kroz uključivanje sve više mladih i poticanje dugoročnih promjena, platforma će postati digitalni kurikulum koji djecu u školama opskrbljuje vještinama, alatima i znanjem potrebnim za zaštitu oceana. Također, djelovat će kao digitalni prostor u kojem će se mladi moći okupljati, razmjenjivati ideje i dobiti pristup događajima, mentorima i alatima. Prijave za platformu Parley Youth Activist otvaraju se na Svjetski dan oceana (8. lipnja).

Kako se priključiti pokretu Run for the Oceans?

Svi trkači koji se žele pridružiti pokretu “Run for the Oceans”, pa tako i oni iz Hrvatske, mogu to učiniti od 8. do 16. lipnja, a sve što moraju učiniti kako bi sudjelovali u borbi protiv plastike u oceanima je, naravno, trčati i skinuti aplikaciju Runtastic, koja će službeno zbrajati pretrčane kilometre. Za svaki pretrčani kilometar, adidas će donirati 1 USD za Parley Ocean School.

Pridružite nam se 14. lipnja na Jarunu

Globalnoj kampanji se i ove godine pridružuje lokalna adidas Runners zajednica čiji će članovi također trčati za spas oceana. Svi koji žele sudjelovati mogu postati dio ekipe i priključiti se adidas Runnersima koji će za vrijeme trajanja kampanje svakim korakom registriranim Runstastic aplikacijom prikupljati novac koji će pomoći da se počisti plastika iz oceana.

Svi zainteresirani za ovu hvalevrijednu inicijativu mogu se registrirati na adidas Runners stranicama https://www.adidas.com/hr/adidasrunners/ i započeti novu sportsku pustolovinu, a na istoj web adresi se može skinuti i Runtastic aplikacija. Članovi adidas Runners zajednice imaju dostupne personalizirane planove treninga, od vođenih treninga snage  i kondicije do čak tri trkačka treninga tjedno, pod vodstvom stručnog tima uz nagrade za članove koji premaše svoje osobne ciljeve i besplatnu članarinu, a osim toga u periodu trajanja Parley kampanje sudjelovanjem na treninzima pomažu i očuvanju oceana. Sve informacije vezane uz adidas Runners zajednicu možete pronaći i na Facebook grupi adidas Runners Zagreb.

Ako se želite pridružiti incijativi i trčati za spas oceana sve što trebate napraviti je slijedeće:

  • Pridružite se preko Runtastic aplikacije RFTO izazovu
  • kliknite na opciju SHARE i preko direktnog linka pozovite sto vise frendova da se uključe
  • Za svakih 10 frendova koji se preko vašeg linka priključe izazovu dobivate 1 srećku za lutriju koja će se izvlačiti 16.6.
  • što više frendova pozovete i što ih se više priključi (i pokrene) ostvarujete veću vjerojatnost osvajanja ove vrijedne nagrade! mogućnost sudjelovanja u natječaju imaju svi koji su članovi grupe adidas Runners Zagreb na Runtasticu!

Trčite, pričajte, motivirajte… A mi ćemo se i dalje truditi biti vam podrška u promjeni!

Za sve koji vole trčati u grupi i želite biti dio ove inicijative, adidas i Journal vas pozivaju da nam se pridružite na treningu adidas runnersa koji će se održati 14.6. na Jarunu te da otrčite s nama 6 kilometara i tako date svoj obol ovoj inicijativi.

Foto: adidas

Učitati još
Zatvori