Voda s limunom za svaki dan

Voda s limunom za svaki dan

Zasigurno ste čuli za ovaj čudotvoran napitak koji pomaže u borbi s mnogim stvarima, od težine pa sve do problema s kožom – vodu s limunom. I dok neki uistinu pretjeruju s hvalospjevima, istina je da ovo jednostavno piće ima mnoga korisna svojstva. Iscijedite limun (po mogućnosti domaći) u staklenu bocu vode (toplu ili hladnu, odluka je na vama) i pijuckajte miks cijeli dan, neka postane vaš ritual i ubrzo ćete primijetiti da, osim što je voda s limunom fina, koristi u sljedećim situacijama:

voda s limunom

1. Odličan je izvor vitamina C

Vitamin C iz limuna daje imunitetu potrebnu snagu bez koje ne možemo, pogotovo u prijelaznim vremenskim razdobljima kad vladaju prehlade. Limun je također bogat kalijem koji stimulira moždanu i živčanu aktivnost, umanjuje slobodne radikale, povisuje proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i kontrolira krvni tlak. Što znači više energije, čišća koža, anti-aging svojstva, manje bolesti, manje stresa i više koncentracije!

voda s limunom

2. Uravnotežuje pH razinu u tijelu

Razina pH u tijelu mora biti balans između lužnatih i kiselih svojstava. Kad naše tijelo uđe u kiselije stanje, to pogoduje bolestima i zarazama. Iako postoje mnogi faktori različitih bolesti, od kojih se na neke ne može utjecati, kontrolirajući ono što možete je odličan način da date svoje tijelo pažnju koju zaslužuje. Uz dodatak lužnatih sastojaka cijelo tijelo se počinje buditi, popravljati, boriti se, a limun je jedna od najlužnatijih namirnica.

voda s limunom

3. Pomaže pri gubitku težine

Kad je tijelo van ravnoteže, jako je teško gubiti na težini. Lužnate namirnice poput limuna pomažu i da se ovaj aspekt uravnoteži. Također, zahvaljujući pektinu, limun vraća vašu razinu gladi u normalu.

4. Idealna je za detoksikaciju

Voda s limunom pomaže pri izbacivanju svih neželjenih svojstava iz tijela i čisti tijelo iznutra. Na taj način uravnotežuje se probava, a tijelo postaje lakše, zdravije, a koža svježija. Najviše promjena ćete uočiti ako svaki dan započnete sa čašom tople vode s limunom, a za dodatan ‘boost’ dodajte đumbir.

Kako ublažiti simptome jutarnje mučnine

5. Osvježava i gasi žeđ

Voda s limunom podiže razinu budnosti dovoljno da uz nju možete prestati piti previše kave. Također, gasi žeđ nakon unosa velikih količina slane hrane, no imajte na umu da ništa od ovog nećete postići ako nastavite sa štetnim navikama i samo pojačate unos vode s limunom. Ona je samo jedan od faktora, uz kretanje, vježbu i balansiranu prehranu.

Foto: Shutterstock

Učitati još
Zatvori