Vision board za 2021. – jedno mjesto na koje stanu sve vaše novogodišnje odluke, ideje i želje

Vision board za 2021. – jedno mjesto na koje stanu sve vaše novogodišnje odluke, ideje i želje

Visual board 2021.: novogodišnje odluke, ideje i želje

2020. godina stranica je koju smo jedna čekali okrenuti. Iako pogled unatrag za svakog od nas otkriva nekoliko lijepih trenutaka, izazovi i tragedije oni su po kojima ćemo ju uvijek pamtiti. Ispred nas sada je novih, nadamo se, boljih 365 dana. Početak nove godine uvijek nam je donosio osjećaj da je baš sve moguće. Ove godine taj je osjećaj možda izostao, no nekoliko novogodišnjih odluka, ideja i želja još uvijek je uspjelo pronaći mjesto u svakome od nas. Kako ne bih ostale zaboravljene u prvim danima siječnja i našoj podsvijesti, 2021. godinu započet ćemo kreiranjem njihove vizualne interpretacije. Iz godine u godinu, vision board se ističe kao sve popularniji alat za izražavanje odluka na koje ne želimo zaboraviti, ideja koje želimo realizirati i želja za koje želimo da nam se ostvare.

Iako je kreiranje osobnog vision boarda uvijek dobra ideja, početak godine vrijeme je kada se ovaj jednostavan, ali moćan proces vraća u središte pozornosti.

Visual board 2021.: novogodišnje odluke, ideje i želje

Sve vaše novogodišnje odluke, ideje i želje na jednom mjestu

Vision board je kolaž fotografija, slika i afirmacija koji predstavlja naše želje i snove, a čiji je cilj da postane izvor inspiracije i motivacije. Dvije najčešće predrasude koje se vežu uz vision boardove su da su rezervirani za kreativne pojedince i da nisu ništa više od nekoliko spojenih sličica i quoteova. Obje predrasude daleko su od istine jer sve što vam treba za kreiranje vision boarda je samo malo vremena i nekoliko fotografija, sličica i afirmacija u kojima ideje, želje i planove morate vidjeti samo vi, nitko drugi. Tvrdnja da vision board ne može imati baš nikakav utjecaj na naš život i svakodnevicu, ona je koju su opovrgnuli i znanstvenici.

Vision board predstavlja mjesto koje oživljava vaše želje i daje im određeni značaj i težinu. On predstavlja fokus na koji smo usredotočeni i koji se širi. Kada izradite vision board i stavite ga na mjesto na kojem ćete ga često vidjeti, ono što zapravo radite su kratke vježbe vizualizacije tijekom dana koje definitivno mogu ostati pozitivan efekt.

Visual board 2021.: novogodišnje odluke, ideje i želje

Kako kreirati vision board?

Kako kreirati vision board koji zapravo ima smisla i koji će vas pratiti kroz naredne dane, tjedne i mjesece?

Jednostavno. Vaš vision board trebalo bi biti usredotočen na to kako se želite osjećati, a ne samo na stvari koje želite. Naravno, svaki vision board vrlo vjerojatno će uključivati i materijalne stvari i to je sasvim u redu. No, što je više usredotočen na kako se želite osjećati, to će više oživjeti.

Kako osjećaje i želje prenijeti na ploču, zid ili papir?

U kreiranju vision boarda pravila i granica nema. Za neke, savršeni vision board bit će jednostavan i s tek nekoliko ključnih vizuala koji za njih predstavljaju mnogo više od onog što će drugi u njima vidjeti, dok će za druge to biti razrađeni kolaž ispunjen desetinama malih fotografija, sličica, crteža i riječi. Na kraju, važno je da vi u svom vision boardu vidite sve ono što želite i osjećate.

U nastavku vam donosimo tri potpuno različita vision boarda u kojima ćete možete pronaći početnu motivaciju i dozu inspiracije da kreirati nešto slično ili nešto potpuno različito.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori