Vino i jazz je odličan prijedlog za izlazak petkom

Vino i jazz je odličan prijedlog
za izlazak petkom

Vino i jazz

Wine and Jazz Summer naziv je ciklusa urbanih mini-vinskih festivala čiju realizaciju zajednički potpisuju udruga Vinoljupci i Peper bar. Nakon uspješne prezentacije vinara Istre i Međimurja početkom srpnja, Wine and Jazz Summer dobiva svoj glamourozni nastavak. Posljednji dio wine&jazz trilogije zakazan je za  večeras, 15. rujna u 18 sati kada je na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu na rasporedu degustacija pjenušaca kontinentalne Hrvatske. Ulaz na manifestaciju je slobodan, a posjetitelji će za čašu vrhunskog pjenušca morati izdvojiti svega 20kn.

Prilika je to da kušate Three Stars, pjenušac plešivičke vinarije Jagunić, međimurski Sibon dry i moslavački pjenušac Glamour obitelji Miklaužić, a posebno nam je zadovoljstvo najaviti gostovanje slovenske vinarije Graben iz obližnjeg Bizeljskog, čija se vina toče čak i u Bijeloj kući. Uvjereni smo kako će kombinacija izvrsnih pjenušaca, ugodnih cijena i urbane atmosfere privući iskusne ljubitelje vina, ali i brojne vinske znatiželjnike.

21688329_1746343038740258_5601179311983256908_o

Kako izgleda odlična atmosfera petkom uvečer?

Što je to sekundarna fermentacija? Koja je razlika između šampanjca i pjenušca? Koliko mjehurića ima u jednoj čaši pjenušavog vina? – sve su to pitanja koja će vinoljupci moći postaviti vinarima-izlagačima u opuštenom i ugodnom druženju uz živu jazz svirku. Na dosadašnjim druženjima okupljene je vinoljupce, kao i brojne slučajne prolaznike, oduševila svirka instrumentalnog jazz tria u sastavu Veselinović-Penava-Novoselić te krasan vokal Melite Lovričević u pratnji Benedikta Peraka i Borka Rupene. S nestrpljenjem očekujemo nadolazeći nastup mladog Frank Scavollini Quarteta kojeg čine Vid Hribar (klavir), Gustav Barišin (kontrabas), Filip Runjić (bubnjevi) i Lujo Parežanin (tenor saksofon), za koji vjerujemo kako će podjednako briljirati. Za uspješno sljubljivanje glazbe(nika) i vina u Wine and Jazz Summer projektu zaslužan je Borna Šercar, priznati hrvatski perkusionist i dobitnik nekoliko Porina.

Iz udruge Vinoljupci ističu kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta dekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije te omogućiti svim ljubiteljima vina uživanje u dobroj kapljici i ugodnoj atmosferi. Cilj nam je kreirati događanja koja su dostupna i pristupačna svim sadašnjim i budućim ljubiteljima vina – jer suvremena vinska proizvodnja omogućuje svima dobra vina po dobroj cijeni. Na taj način kreiramo novo, mlado i educirano tržište vinskih potrošača koje pozitivno utječe na sve aspekte vinarstva – od gospodarstva, do imidža Hrvatske kao zemlje bogate vinske kulture. – pojasnila je voditeljica projekta Irena Lučić.

Peper

Peper

Foto: Peper, Vinoljupci, Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori