Šetnja kroz najljepšu jadransku vilu

Šetnja kroz najljepšu jadransku vilu

Uz laganu šetnju do povijesne jezgre grada Dubrovnika, Villa Sheherezade je idealno polazište za otkrivanje čari ovog veličanstvenog grada, njegove okolice i krajolika i savršen bijeg za one koji cijene samo najbolje. Villa Sheherezade niknula je na području Sv. Jakov između istoimenog samostana i Hotela Grand Villa Argentina, ispod puta sve do mora.

Sheherezada14

Villa Sheherezade izgrađena je dvadesetih godina prošlog stoljeća, a legenda o velikoj ljubavi iz kojeg je proizašla ideja o gradnji ovog spomenika ljubavi, podsjeća na ljubavnu priču o Taj Mahalu, pa je stoga, kao i zbog elemenata orijentalne arhitekture, često nazivaju Taj Mahalom Mediterana. Zadivljuje posjetitelje svojim živopisnim terasama i prelijepom arhitekturom s utjecajima orijentalnog stila.

Sheherezada18

Njezin naručitelj i vlasnik bio je Vilim Zimdin, bankar iz Ukrajine koji je odlučio za svoju ljubavnicu sagraditi posebnu palaču u Dubrovniku. Palaču je zamislio kao dvorac iz ‘1001 noći’ te je prema njegovim željama bečki arhitekt Alfred Keller dvije godine gradio jedinstvenu vilu, koja je otvorena 1929. godine i otad bilježi čudan stil orijentalnih snova utkan u dubrovačku graditeljsku originalnost.

Sheherezada5

Arhitektonsko remek-djelo okruženo šarenim vrtovima, palmama i čempresima proteže se na površini od 4000 m2. Prostrane šetnice Ville i vrtovi koji je okružuju, pretvaraju put do mora u avanturu za sva osjetila. Villa Sheherezade posjeduje i privatnu plažu s predivnim otvorenim bazenom i jacuzzijem. Skriveni kamenim zidovima, plaža i prostor za sunčanje vile nude privatnost, a kamena šetnica vodi direktno do kristalno čistog Jadranskog mora.

Sheherezada6

Villa Sheherezade odlikuje se klasičnim stilom i dodirima orijentalne arhitekture u kombinaciji s intimnom profinjenom atmosferom i prestižem. Villa raspolaže s pet luksuzno uređenih soba s kupaonicama. Stilski prostor salona, koji se nalazi u središtu Ville, gleda na otvoreno more. Villa također pruža blagovaonicu, radnu sobu i media sobu.

Sheherezada7

Sve zajedničke prostorne cjeline Ville Sheherezade nalaze se u području prizemlja. Tu su se smjestili elegantno uređeni veliki salon, stilski dekorirana blagovaonica s prekrasno restauriranim starinskim stolom, radna soba te potpuno opremljena profesionalna kuhinja.

Sheherezada3

Masivne autentične drvene stepenice povezuju prostor prizemlja s prvim katom na kojem se smjestilo pet spavaćih soba. Stilski klasični interijeri, bogate tkanine i teksture daju svakoj spavaćoj sobi jedinstven karakter i šarm. Sve spavaće sobe imaju privatnu kupaonicu s jacuzzi kadom, te prekrasan pogled na veličanstveni Jadran ili rajske vrtove ovisno o orijentaciji spavaće sobe. Sve sobe su opremljene dizajnerskim namještajem i mnoštvom tradicionalnih i modernih sadržaja kako bi zadovoljile i najzahtjevniji ukus svojih posjetitelja.

Sheherezada16

Villa Sheherezade svojom jedinstvenošću i vrhunskom ponudom ubraja se u sam vrh najekskluzivnijih vila na Mediteranu, dodatne informacije o njoj i drugim prekrasnim vilama pronađite na stranici V-Villas.com.

Sheherezada15

Sheherezada1

Sheherezada12

Sheherezada13

Sheherezada11

Sheherezada9

Sheherezada10

Sheherezada17

Učitati još
Zatvori