![Kako napraviti veganski parmezan?](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/pjimage.jpg)
![@su_gar_beggs](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/18581130_1786470604998803_2761405268267892736_n1-1080x1080.jpg)
@su_gar_beggs
VEGANSKI PARMEZAN
Ako ste ljubitelj(ica) parmezana, a želite zdraviju verziju ili ste vegan(ka), morate isprobati ovaj recept! Priprema je toliko jednostavna i brza, a potrebna su vam samo četiri sastojka; indijski oraščići ili bademi, prehrambeni kvasac, češnjak u prahu i himalajska sol. priprema traje manje od 5 minuta, a rezultat je odličan dodatak mnogim jelima – pizzama, varivima, tjesteninama…
SASTOJCI:
1 šalica indijskih oraščića ili badema (nenamočenih)
4 čajne žličice prehrambenog kvasca
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica himalajske soli
![@letseatnomeat](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/18723332_471480883243896_5694346939017986048_n1-1080x716.jpg)
@letseatnomeat
PRIPREMA:
Ovi sastojci dostatni su čak za dvije vrste veganskog parmezana, a tajna je u blendanju! U blender stavite indijske oraščiće ili bademe, prehrambeni kvasac, češnjak u prahu i himalajsku sol i blendajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu. Ako više volite zrnastiju strukturu tada uključite aparat na svega nekoliko sekundi.
U pomanjkanju blendera postoji rješenje, možda zamorno, no jednako efektno. Izribajte na klasičnom ribežu bademe ili oraščiće te ih pomiješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u zatvorenoj posudi kako bi se arome prožele.
![@thisisjoan1](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/18444060_407811209601840_854241726427037696_n1-1080x1350.jpg)
@thisisjoan1
Koju god tehniku odabrali – sada možete uživati u okusu i aromi parmezana na potpuni cruelty free način!
![@rawattitude_deli](http://www.journal.hr/wp-content/uploads/2017/06/18252359_1391180164276973_2280110575948136448_n1-1080x1080.jpg)
@rawattitude_deli
T.R.
Foto: Instagram