Veganski proizvodi za kosu: od šampona do boje

Veganski proizvodi za kosu: od
šampona do boje

Veganski proizvodi za kosu

@lucy_vallely

Veganski beauty proizvodi u posljednjih nekoliko godina bilježe porast popularnosti i iz veganskog svijeta i alternativnog izbora ekološki osviještenijih individualaca prelaze u mainstream i sve većem broju predstavljaju prvi izbor na policama ljekarna i drogerija. Veganski beauty brendovi i njihovi proizvodi, nekad favorizirani gotovo isključivo unutar veganske zajednice, danas su prešli njezine granice i postali izborom mnogih koji su, iako nisu prigrlili veganski životni stil, u potrazi za kvalitetnom kozmetikom i nježnim prirodnim sastojcima, posegnuli upravo za veganskim alternativama. Iako se kad govorimo o proizvodima za njegu i uljepšavanje, nerijetko priča i piše o veganskoj dekorativnoj kozmetici i proizvodima za njegu lica, veganski proizvodi za kosu još uvijek su van granica popularnog. Kako svako godišnje doba i sve vremenske (ne)prilike nepobitno utječu na izgled i, ono bitnije, na zdravlje naše kose, prirodni sastojci unutar veganskih i organskih linija proizvoda za kosu pomoći će vam u borbi protiv ispucalih vrhova, isušenih vlasi ili nedostatka sjaja koje zimi donose hladnoća, grijanje i neprestano korištenje kapa, šalova i kapuljača, a ljeti sunce, more i sol. Osim intenzivne njege, na policama poznatih drogerija i dućana sa zdravim proizvodima lako ćete naći veganske proizvode koji će vam, baš poput okrutnijih alternativa, pomoći da pokažete svoju kreativnost i stvorite izdržljive kreacije od zdravih i sjajnih vlasi bilo da se radi o jednostavnoj pletenici oko glave ili zahtjevnijim frizurama.

Veganski proizvodi za kosu

@catwalkbytigi

OSNOVNA SVAKODNEVNA NJEGA: ŠAMPON I REGENERATOR

Osnovu svake njege kose, nebitno kakvu kosu imate i koliko joj pažnje posvećujete, čine šampon i regenerator. Svakodnevno ili nekoliko puta tjedno, pranje kose neizostavan je dio ne samo naše beauty rutine već i osobne higijene. Moćni duo šampona i regeneratora tada imaju istovremeno vrlo jednostavan i vrlo zahtjevan zadatak- očistiti našu kosu i pružiti joj osnovnu njegu. Kako su šampon i regenerator ili balzam za kosu proizvodi za njegu kose koje najčešće koristimo, oni predstavljaju najvažniji i odličan prvi korak prema u potpunosti veganskoj rutini njege kose. Iako će vam se na prvu pronalazak šampona učiniti zahtjevnim zadatkom i onim koji će vas stajati više no ste spremni potrošiti, kako bi pronašli dobar šampon ne morate otići dalje od omiljene drogerije. Afrodita proizvodi osim kvalitetnih sastojaka donose i pristupačnu cijenu jednako kao i Urtekram i Dr.Organic proizvodi koje možete pronaći u Bio&Bio trgovinama. Skuplja alternativa vrijedna investicije su Aveda i Lush proizvodi.

Veganski proizvodi za kosu

@lucy_vallely

STYLING: PROIZVODI ZA IZDRŽLJIVE FRIZURE

Kad govorimo o frizurama i stylingu kose, Tigi linije Bad Head i Catwalk, koje možete pronaći u određenim drogerijama ili u frizerskim salonima koji koriste njihove proizvode, zasigurno imaju najraznovrsniju pristupačnu liniju proizvoda za uređenje kose u kojoj ćete pronaći sve što vam može zatrebati pri kreiranju najrazličitijih frizura. Od laka za kosu koji će svaku frizuru učiniti postojanom i zaštitnog spreja koji će očuvati vašu kosu pri korištenju fena, pegle ili figara do voska koji će dati zdravi sjaj prirodno ravnoj kosi ili ispeglanoj kosi.

PROMJENA BOJE: VEGANSKE BOJE ZA KOSU

Iako bojanje kose nije dio svakodnevne, pa čak ni tjedne rutine, često je onaj koji predstavlja najveći izazov pri korištenju veganskih proizvoda jer velika većina boja za kosu poznatih brendova koji se nalaze na tržištu ne nosi zeleno slovo V na svojoj ambalaži. Unutar svoje ponude mnoge drogerije sadrže manje popularnu, ali izvrsnu liniju veganskih boja za kosu brenda Annyer, dok u bio trgovinama Bio & Bio i Terra Organica možete pronaći linije boja za kosu veganskih brendova i one ne bazi kane koje predstavljaju najprirodniji izbor.

Veganski proizvodi za kosu

@emilyvallely

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori