Ovog vikenda Zagrepčani se mogu besplatno kupati na gradskim bazenima
Ovog vikenda Zagrepčani se mogu besplatno kupati na gradskim bazenima

Ovog vikenda Zagrepčani se mogu besplatno
kupati na gradskim bazenima

S dolaskom toplih, sunčanih dana misli nam već lete ka jugu. Ako ste jedni od onih kojima godišnji još nije na vidiku, utjehu za morskim radostima te osvježenje od ljetnih sparina možemo potražiti i na vanjskim gradskim bazenima.

Sezona kupanja na otvorenom je i službeno otvorena. S velikim vrućinama tražimo i osvježenje. Stoga je besplatno kupanje na bazenima omogućeno već ovoga vikenda Zagrepčanima.

Idealna opcija za obiteljski izlet i druženje

Zbog toplinskog vala koji je pogodio Hrvatsku te najavljenih vrlo visokih temperatura, ustanova Upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba omogućila je ovaj vikend besplatan ulaz na gradske bazene svim stanovnicima Zagreba, stoji na službenoj stranici Grada Zagreba.

Besplatan ulaz na većinu bazena moguć je već od jučer, 11. srpnja, pa sve do nedjelje, 14. srpnja 2024. godine. Radi se o gradskim bazenima SP Mladost, ZP Mladost, BK Utrina, Iver i Jelkovec. Stoga je besplatno kupanje na bazenima idealna opcija za obiteljski izlet.

besplatno kupanje na bazenima, Zagreb_Unsplash
besplatno kupanje na bazenima, Zagreb_Unsplash

Spas od vrućina

Zbog sportskih natjecanja, jedina iznimka su bazen Svetice, gdje će besplatan ulaz biti omogućen 11. i 12. srpnja, te SRC Šalata, s besplatnim ulazom od 12 do 14. srpnja.

U slučaju novih toplinskih valova ovo ljeto, ustanova Upravljanje sportskim objektima i Grad Zagreb razmotrit će mogućnost besplatnog ulaza na gradske bazene i drugim vikendima, kako bi građanima omogućili da se osvježe i lakše nose s vrućinama.

Kupanje na bazenu

PS: Na linku donosimo ideje za vikend-izlet koji uključuju izlet na bazene, u parkove i terme na sat vremena od Zagreba.

Foto: Pexels, Dupe, Unsplash

Učitati još
Zatvori