Vanja Blumenšajn otvorio je najšarmantniji cvjetni studio u gradu
Vanja Blumenšajn otvorio je najšarmantniji cvjetni studio u gradu

Vanja Blumenšajn otvorio je
najšarmantniji cvjetni studio u gradu

Cvijeće je oduvijek bilo najčešći i najomiljeniji poklon, bez obzira o kojoj se prigodi radi. Osim drugima, naučili smo ga poklanjati i sami sebi. Ne mora svaka prilika biti posebna prilika da biste predivan cvjetni aranžman donijeli u svoj dom i još mu se dugo divili. Upravo ta ljepota cvijeća inspirira nas i unosi toplinu i eleganciju u svaki prostor.

Zato ne čudi kako je upravo ono bilo inspiracija kreativnom direktoru Vanji Blumenšajnu, kojeg znamo iz marketinških voda kojima je uspješno plovio 20 godina, da napravi zaokret u karijeri – ili životu. Nakon impozantne karijere, svoju kreativnost odlučio je usmjeriti u izradu buketa, kruna od cvijeća, cvjetnih aranžmana i instalacija. I to u najšarmantnijem prostoru u gradu.

Journal_Blumen-5

Zavirili smo u Vanjin novi prostor

Nedaleko Tvornice kulture, u ulici kojom rijetko prolazimo – Stančićevoj, na broju 11, Vanja je otvorio mali cvjetni studio BLUMEN. Već pri samom ulasku instantno smo se lansirali u neke ljetnije, južnije krajeve, a miris sušenog cvijeća skroz nas je odmaknuo od gradske vreve i vrućeg zagrebačkog popodneva. Studio je otvoren prije mjesec dana, a već je postao omiljena destinacija slučajnim i namjernim prolaznicima. Što ne čudi, jer je smirena energija kojom odiše cijeli prostor, gotovo zarazna. O odluci da otvori cvjetni studio, dugo je promišljao. Znao je da želi promjenu i da želi raditi nešto s rukama i ljubav prema cvijeću je prevagnula.

Journal_Blumen-4
Journal_Blumen-6
Journal_Blumen-53
Journal_Blumen-35

Blumen je bio neki logični nastavak priče i rasta (pun intended)

“Razgovarao sam s prijateljicom Željkom Klemenčić koja me spojila s prijateljicom Idom koja ima cvjećarnicu na Trešnjevci i sljedeći dan sam bio kod nje. Vidio sam da mi se sviđa i to je bilo to. Blumen je bio neki logični nastavak priče i rasta (pun intended). Sad učim, otkrivam i isprobavam. Posebno mi se sviđa raditi sa suhim cvijećem.

Cvijeće nabavlja na raznim lokacijama, a kaže kako mu nerijetko dolaze i susjedi i nose cvijeće.

“Uspio sam spojiti ono što volim, šetnje, hiking i branje cvijeća. Dosta cvijeća i kupim pa ga sušim, isprobavam, nešto uspije, nešto ne.”

Journal_Blumen-8
Journal_Blumen-59

BLUMEN buketi od suhog cvijeća

Njegovi aranžmani odišu elegancijom, sofisticiranošću i originalnošću, a vizija je donijeti ljepotu cvijeća u svaki aspekt vašeg života, bilo da se radi o posebnim prigodama, svakodnevnim događajima ili jednostavno želji da uljepšate svoj prostor. Aranžmani izrađeni od suhog cvijeća ekološki su prihvatljiviji i dugotrajniji, a ovdje se pazi na svaki detalj. Trakice koje koristi za krune i cvjetne kugle izrađuje umjetnica Vedrana Peček i to od prirodnih materijala bojanih cvijećem, korom drveta i drugim zanimljivim održivim tehnikama. Sve je u Blumen studiju u znaku održivosti i slow livinga, uživanja u trenutku i stvaranja priča od onoga što nam nudi priroda oko nas. Vizualni identitet i logo radila mu je Klasja Habjan, a njegovo oko za estetiku doprinosi cjelokupnom dojmu brenda.

Journal_Blumen-38
Journal_Blumen-46

Osim buketa, Vanja radi i cvjetne instalacije i aranžmane, a cvjetne krune su u kratkom roku postale omiljen proizvod, kojeg često koriste i mladenke umjesto vjenčanih buketa. Sve se radi na potpuno prirodan način i sve je rezultat istraživanja i predanog rada i onog najvažnijeg – strasti prema stvaranju. Osim predivnog cvijeća, Vanjina priča itekako je inspirativna i, možemo reći, dobar poticaj za stvaranje zaokreta i promjene ako u sebi za njom osvijestimo potrebu.

Blumen zapratite na Instagramu gdje se možete javiti za narudžbe ili jednostavno posjet ovom predivnom studiju.

Journal_Blumen-31
Journal_Blumen-17

Cvjetni studio BLUMEN

Ulica Marka Stančića 11, Zagreb

Instagram: @blumen.flowers

Učitati još
Zatvori