Umjesto bundeve možete izrezbariti – ananas

Umjesto bundeve možete
izrezbariti – ananas

Bliži se Noć vještica, popularni američki Halloween. I iako se radi o američkom prazniku, nekoliko zabavnih elemenata počelo se preuzimati i kod nas. Osim maskiranih zabava kojima će se obilježavati noć 31. listopada, mnogi će i ove godine isprobati rezbarenje bundeva i pokušati osmisliti najstrašnije lice.

Ovaj je običaj u SAD stigao iz Irske gdje se u 17. stoljeću rezbarila repa, ali ubrzo je otkriveno da su bundeve bolje rješenje za neobičnu lanternu kojom se danas ukrašavaju domovi. I običaj se razvio u pravu umjetnost s roditeljima kreativcima koji se natječu u boljem dizajnu bundeve dok klinci uživaju.

Umjesto bundeve odaberite ananas

No u nedostatku bundeve, velike ili male, neki su se dosjetili novog zabavnog načina kreiranja lanterne koji se polako pretvara u trend. Radi se o rezbarenju ananasa koji se izdubljivanjem pretvara u odličan ukras za dom. Malo ga je teže izdubiti nego bundevu, ali slasna unutrašnjost samo čeka da je ubacite u voćnu salatu ili neki fini koktel. Na dobitku ste kako god okrenete – isprobajte na nekom od kućnih druženja uoči Noći vještica i razveselite društvo.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori