Kurelčeva postaje mjesto za sve vinoljupce

Kurelčeva postaje mjesto za sve vinoljupce

festival

@katieone

Zagreb ponovo dobiva ulicu za vinoljupce! Od četvrtka, 8. lipnja do subote 10. lipnja 2017. Kurelčeva ulica u Zagrebu postat će mjesto susreta vinara i ljubitelja vina. Ulaz na festival je besplatan, a posjetitelji će uz degustacijske kupone po cijeni od 8,00kn za čašu (1dl) vina moći kušati vina iz cijele Hrvatske.

Svaki od tri festivalska dana u fokus stavlja po jednu vinsku regiju Hrvatske. U četvrtak od 16 do 23 sata su na rasporedu vinari bregovite Hrvatske, u petak od 12 do 24 sata vinari Istre i Dalmacije, a u subotu, također od 12 do 24 sata, kušat će se vina Slavonije i Podunavlja.

Manifestaciju prati i glazbeno-plesni program kroz koji će se svaka vinska regija sljubiti sa određenim glazbenim žanrom. Posjetitelje očekuje mala škola swinga (realizirana u suradnji sa udrugom Back To Swing Zagreb), te živa rockabilly, jazz, country i blues glazba.

festival

Festival predstavlja sve vinske regije Hrvatske

Vinske boje bregovite Hrvatske u četvrtak će braniti vinarije Lovrec, Kocijan i Horvat (Međimurje), Barundić, Guštin, Graša i Viktorovski (Plešivica), te Smrndić (Zelina). Iz Istre u Zagreb stižu vina Capo, Geržinić, Anđelini, Romeo, In Sylvis i Bažon, a iz Dalmacije Vina Prović, Dingač-Skaramuča te Iuris sa novom vinskom kolekcijom LiveLove. Vina Slavonije i Podunavlja zagrepčanima će predstaviti vinarije Buhač, Markota, Iuris, Iločki podrumi, Kutjevo i Feravino.

Vinare i ovoga puta očekuje nimalo lak zadatak – osvojiti srca Zagrepčana! Naime, svaki posjetitelj u svojoj će čaši dobiti maleni privjesak u obliku srca, koje će pokloniti vinaru/vinarki po vlastitom izboru. Svi vinari koji sudjeluju u ovom projektu primjeri su uspješnih vinskih priča, a njihovo je djelovanje usmjereno k očuvanju tradicionalnih i autohtonih sorti te vinske i kulturne baštine.

Organizatori festivala – udruga Vinoljupci, ističu kako su ponosni na tradiciju, ali i na suvremene uspjehe hrvatskog vinarstva te ih žele predstaviti građanima i turistima, nastojeći istovremeno dekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije.

Više na stranici eventa.

Učitati još
Zatvori