Trikovi uz koje će dom s kućnim ljubimcem uvijek biti uredan

Svi oni koji u domu imaju kućnog ljubimca znaju da je pitanje čistoće ponekad upitno. Bez obzira na to koliko timarili i sređivali svog mezimca, nered i prljavština s vremena na vrijeme su nezaobilazni. Kako uvijek imati uredan dom ako vam je sustanar krzneni prijatelj? Igračke na svakom koraku, lokvice vode oko zdjelice za hranu, dlake na prekrivaču od kauča… poznato? Kako ne biste svaki slobodan trenutak proveli s usisivačem i krpom u ruci, donosimo nekoliko praktičnih trikova koje ćete svakodnevno koristiti i situaciju kod kuće držati pod kontrolom.

Čist ljubimac – uredan dom

Timarenje životinje ovisi o njezinoj vrsti i pasmini kao i učestalost rituala uređivanja dlake i krzna vašeg ljubimca. Dobro je poznato da se u pojedinim dijelovima godine psi i mace linjaju više nego inače, pa bi ih u tim periodima definitivno trebali četkati učestalije. Mokri parkovi i prljave ulice dodatno otežavaju održavanje doma čistim nakon što izvedete miljenika u šetnju. Baš kao što i sami koristite otirač prije ulaska u stan, pripremite jedan za ljubimca kako bi dio prljavštine ipak ostao ispred kućnog praga.

Redovito perite igračke, povodce i ostale sitnice

Psi i mace vole svoje igračke, jastuke, dekice i ležajeve. No, na njima se često skrivaju bakterije i zmazanoća koja se raznosi po stanu. S obzirom na to da je proljeće pred nama, uzmite si vremena za čišćenje sitnica koje vaš ljubimac svakodnevno koristi ili ih jednostavno zamijenite novima. Ne zaboravite ni na higijenu, redovito perite posudu za hranu i vodu, a ispod njih postavite protu-klizni podmetač kako bi spriječili kapljice vode i mrlje po podu.

Pletene košare i tkanine u boji krzna

Dekorativne košare su idealan način za organizaciju doma jer izgledaju odlično u koji god kutak ih stavili. Uredan dom nije nemoguća misija bez obzira na to koliko ljubimaca imali. Igračke, kaputići, ogrlice, četke i ostale potrepštine ubacite u divne pletene košare koje će između ostaloga estetski uljepšati stan. Problem s dlakama je gotovo nemoguće izbjeći čak i ako svakodnevno četkate psa ili macu. Ako vaš ljubimac ima dozvolu da spava na kauču ili fotelji, izaberite prekrivač u boji krzna, dlake koje ostanu ipak će biti manje vidljive.

 

Foto: Instagram

 

 

 

0