Suho cvijeće ovih nam je dana preplavilo Instagram feed – i zbilja divno ukrašava dom

Suho cvijeće ovih nam je dana preplavilo Instagram feed – i zbilja divno ukrašava dom

Posljednjih sezona među najvećim trendovima u dizajnu interijera ističe se suho cvijeće. Svjedoci smo da smo tijekom protekle godine na Instagramu doživjeli boom pampasa kao središnjeg ukrasa dnevnog boravka. No, stiže novi trend, suho cvijeće s vijekom trajanja od 2 godine. Suho cvijeće predstavlja se kao održiva i dugotrajna dekoracija vašeg doma, a svojim vibrantnim bojama podići će atmosferu svakog prostora. Suho cvijeće kao novi trend društvenim mrežama se proširio nakon što su pariške influencerice poput Marisse Cox i Sabine Socol podijelile svoje cvjetne dekoracije na Instagramu. Suho cvijeće preplavilo nam je Instagram feed, a sušeni eukaliptus, pampas, lavanda, ruža i čičak dokazuju kako je ovaj trend šik rješenje za uređenje interijera.

Trend suhog cvijeća koji trenutno cvjeta

Osim što je aktualni trend pri uređenju interijera, suho cvijeće je također nadolazeći trend za vjenčanja. Buket suhog cvijeća kao vječna uspomena na dan vjenčanja ideja je koja će se mnogima svidjeti. Ovom cvijeću ne treba voda ni svjetlost kako bi se održavalo. Možete ga čuvati u sobama bez svjetlosti i trajat će godinama. Ukoliko se nakon nekog vremena na njemu skupi prašina najlakše ju je skinuti fenom za kosu. Nikako nemojte močiti cvijeće jer će se u protivnom stvoriti plijesan.

Suho cvijeće možete kupiti u odabranim online dućanima, a polako se pojavljuje i po domaćim cvjećarnama. Osim toga, možete napraviti DIY: buket vašeg najdražeg cvijeća ostavite u sobi bez svjetla i vode desetak dana i to je cijela magija. Predlažemo da cvijeće objesite naopako uzicom, ali pripazite da vam bunt ostane malen. Ako imate puno cvijeća, podijelite ga na manje grozdove, jer će mu u protivnom trebati puno više vremena da se osuši. U nastavku donosimo par buketa suhog cvijeća kao inspiraciju za ukrašavanje vlastitog životnog prostora.

Učitati još
Zatvori