Minijaturni kaktusi i sukulenti će vam uljepšati dan

Minijaturni kaktusi i sukulenti
će vam uljepšati dan

Nekima od nas održavanje biljaka živima nikako ne ide od ruke. Možda zbog neiskustva, loših mikroklimatskih uvjeta u domu ili pogrešno odabranih vrsta, bez obzira na sav trud, biljke jednostavno uvenu. Ali jedan je brend pronašao rješenje za to – u najslađem mogućem izdanju.

Tierra Sol Studio kaktusići i sukulenti

Fernando, Rufus, Lorenzo, Winifred, Felix… samo su neka od imena koje Tierra Sol Studio daje svojim proizvodima, no to nije najsimpatičnija stvar vezana uz njih. Naime, posvećeni “ubojicama biljaka”, odnosno svim pojedincima koji svoje zelene ljubimce ne mogu održati na životu (a silno bi željeli), odlučili su uzgojiti minijaturne kaktuse i sukulente kojima je mjesečno dovoljna četvrtina čajne žličice vode i koji će zauzimati minimalno mjesta u domu.

Svaki od nekoliko različitih vrsta kaktusića dolazi u svojoj posebnoj, ručno rađenoj teglici i sa specijalno smiješanom zemljom koja pogoduje njihovom optimalnom opstanku. Poput bonsai biljaka, ovi sukulenti i kaktusi neće narasti, ali su zato uzgojeni da budu posebno izdržljivi, čak i uz manjak vode i nedostatak sunčevog svjetla. Osim što su kaktusi sami po sebi izdržljivi, dodatna se pozornost obraćala na materijal od kojeg se izrađuje teglica tako da može “disati”, a s istim ciljem na umu miješana je i zemlja – tako da korijeni nikad ne budu izloženi truljenju.

Iako su ove biljčice dizajnirane da budu otporne, ipak dolaze uz detaljne upute kako se za njih brinuti. Ove upute nisu zahtjevne niti će oduzeti previše vremena, ali ih se treba pridržavati ako želite da kaktusi prežive. Više informacija nađite na službenoj stranici brenda.

Foto: Tierra Sol Studio

Učitati još
Zatvori