Zelena oaza s potpisom Mirjane Mikulec

Zelena oaza s potpisom Mirjane Mikulec

Terasa

Za lijepog vremena, mnogi odluče zasukati rukave i primiti se posla kako bi ljetne zrake sunca dočekali u ugodnom i lijepom dvorištu. Ako vam nedostaje ideja ili inspiracije – donosimo i jedno i drugo na primjeru uređenja dvorišta s potpisom dizajnerice Mirjane Mikulec.

Terasa

Prije no što krenete, imajte na umu da je opremanje terase katkad zahtjevnije no što se na prvu čini. “Potrebno je paziti na materijale i njihovu otpornost na sve vremenske utjecaje. Stopiti je vizualno s prirodom, odnosno okruženjem u kojem se nalazi, ali i vanjskim izgledom fasade ili drugih arhitektonskih elemenata te je učiniti vanjskim produžetkom dnevnog boravka.” objašnjava dizajnerica interijera.

Terasa

Terasa za ljetna druženja

Vrt koji je tim Mirjane Mikulec ovoga puta uredio veličine je 85 metara kvadratnih. Od zapuštene i pomalo neugledne zelene površine, uspjeli su stvoriti savršenu mirnu oazu na otvorenom.

“Prostor je dovoljno velik, pa smo uspjeli napraviti nekoliko različitih zona s pratećim funkcijama. Prostor na otvorenom sada je podjednako prikladan za ispijanje prve jutarnje kave, igru mališana, roštiljanje, ručak na otvorenom ili pak večernja druženja u krugu prijatelja i obitelji, pa čak i ljetne partyje”, zaključuje voditeljica emisije o dizajnu interijera te dodaje kako su mnogi elementi ovog prostora zato rađeni po mjeri. Materijali koji su najčešće korišteni su metal i drvo. Jedina iznimka su stolice koje bojom odgovaraju stolu.

Terasa

Velik roštilj izrađen je prema nacrtima Mirjaninog arhitektonskog tima. I dealan je za ljetne vikende i proslave. Dok se stariji zabavljaju time, mališani mogu uživati u igri. Za to će poslužiti mnogobrojne šarene tegle s cvijećem, ali i drveni šator.

Terasa

Kutna garnitura koja svojim izgledom podsjeća na one koje viđamo u dnevnim boravcima svojim je izgledom donijela atmosferu upravo te prostorije. Rađena po mjeri, garnitura sadrži spremišni prostor u koji se, za vrijeme kišnih dana, jednostavno spreme jastuci kako se ne bi smočili.

Terasa

Prednju stranu dvorišta pak krasi keramičkim pločicama obložena “garnitura”. Izrađena od betona i ukrašenja keramikom, idealna je za održavanje, a pogotovo za uživanje u prvoj jutarnjoj kavi.

Terasa

Terasa

Terasa

Foto: Darko Mihalić

Učitati još
Zatvori