Hvalevrijedna akcija koja djecu od najranije dobi uči odgovornom ponašanju
Hvalevrijedna akcija koja djecu od najranije dobi uči odgovornom ponašanju

Hvalevrijedna akcija koja djecu od najranije
dobi uči odgovornom ponašanju

Telemach Hrvatska predstavio je javnosti svoj društveno odgovorni projekt „Tko to tamo prlja“. U društvu su poznatih osoba, a sve s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poticanja djece na društveno odgovorno ponašanje od najranije dobi. Projekt je baziran na predstavi za djecu. Ona će gostovati u vrtićima i osnovnim školama diljem Hrvatske. Kroz nju će djeca učiti kako se odgovorno ponašati. Osim kroz predstavu, djeca diljem Hrvatske imat će priliku sudjelovati u akcijama čišćenja svojih vrtića i škola.

Telemach

Natali Dizdar socijalna je pedagoginja i gestalt psihoterapeut po struci, kao i integrativni psihoterapeut za djecu i adolescente pod supervizijom. Kroz svoje iskustvo iz prve ruke ona je potvrdila ono što pokazuju brojna istraživanja. Djecu u predškolskoj dobi zbog njihove prilagodljive naravi potrebno učiti primjerom kako da budu empatični i odgovorni i s njima od najranije dobi provoditi čim više vremena vani kako bi osjetili povezanost i interakciju s prirodom.

telemach

Korisna Telemach akcija

„Pokretanjem društveno odgovornog projekta „Tko to tamo prlja“ mi u Telemachu, kao društveno odgovornoj kompaniji, pokazujemo našu brigu za najmlađe članove društva koje smatramo graditeljima bolje budućnosti. Vjerujemo kako će se kroz zabavni koncept predstave koju će imati priliku pogledati u svojim vrtićima i školama naučiti važnosti odgovornog pristupa svojoj okolini pritom ih potičući na usvajanje pozitivnih navika, izjavila je Andrea Šalinović, koordinatorica CSR aktivnosti u Telemachu. Ističe i kako je ovo još jedan u nizu Telemachovih projekata namijenjenih zaštiti okoliša, ovaj put kroz pristup djeci.

telemach

Projekt je podržala i Ida Prester, majka dvaju sinova. Ona je na predstavljanju projekta posebno istaknula kako su djeca u njenoj obitelji pokretači pozitivnih promjena. Također da su često motivatori obiteljima da obraćaju pažnju na svoje ponašanje prema okolini i prirodi. S njom se slaže i Domagoj Jakopović Ribafish. On se projektu pridružio s posebnim interesom s obzirom na njegov angažman kroz projekt RokOtok kojeg provodi po hrvatskim otocima. Ribafish je istaknuo kako su djeca danas svjesna svoje uloge i važnosti djelovanja, no da im je potrebno primjerom pokazati kako brinuti o okolini.

Telemach akcija

Ana Zibar poduzetnica je i majka dvojice sinova koji su od najmanjih nogu aktivni sudionici u održavanju čistoće njihovog kvarta. Prilikom predstavljanja Telemachovog projekta istaknula je kako djeca najviše uče kroz igru i kako je na roditeljima velika odgovornost jer većinu pozitivnih obrazaca ponašanja najmlađi usvajaju u svojim domovima.

Predstava „Tko to tamo prlja“ namijenjena je vrtićkoj djeci i djeci nižih razreda osnovne škole. Zainteresirani roditelji vrtić i školu svojeg djeteta mogu prijaviti za gostovanje predstave na e-mail adresi: press.info@telemach.hr.

FOTO: PR, Unsplash

Učitati još
Zatvori