Jeste li čuli za Zoom – aplikaciju za video konferencije i live streaming s beauty filterom?

Jeste li čuli za Zoom – aplikaciju za video konferencije i live streaming s beauty filterom?

Silne promjene zadesile su svijet u posljednje vrijeme, a način obavljanja posla je jedna od njih. Rad od kuće će za mnoge postati svakodnevica i zbog toga ćemo se sve više oslanjati na razne aplikacije kako bi nam pomogle u uspješnijem obavljanju naših poslovnih obaveza. Iz tog razloga se velik broj tvrtki okreće aplikacijama poput Zoom-a. Radi se o aplikaciji za video konferencije koja je samo prošle srijede preuzeta više od 343 tisuća puta. Prema Forbesu, 60 tisuća tih preuzimanja bilo je u SAD-u.

Live streaming

Zoom se može koristiti i za live streaming. Ako ste roditelj, velike su šanse da trenutno pokušavate uravnotežiti posao kod kuće i to kako zabavljati svoju djecu dok radite. Otkazane su škole, plesni tečajevi, nogometni treninzi i sve druge aktivnosti. Bez obzira na to radite li od kuće ili samo trebate streamati nešto za svoju djecu kako biste ih zabavili, Zoom vam može pomoći u tome. Ako nikada u svojoj karijeri niste radili iz svog doma i niste se susreli s video programima poput Zoom-a, ne stresirajte se. Vi i velik broj drugih ljudi diljem svijeta ste u istoj situaciji. Da bismo vam olakšali prijelaz, donosimo vam ono najosnovnije što trebate znati o preuzimanju i korištenju Zoom-a.

Kako koristiti Zoom

Nakon što preuzmete Zoom, pokrenite aplikaciju i vidjet ćete zaslon na kojem piše ‘Pridružite se sastanku’ ili ‘Prijava’. Ako već imate podatke za prijavu, možete se prijaviti i pridružiti se sastanku. Ako ste novi u aplikaciji, morat ćete stvoriti račun. Ne brinite – besplatno je! Ako Zoom koristite za rad, moguće je da vaša tvrtka ima domenu tvrtke. Ako niste sigurni o čemu se radi, pitajte one koji su nadležni za to u vašoj tvrtki. Račun možete kreirati i uz svoj Google račun ili putem Facebooka.

Nakon što se prijavite na Zoom, možete stvoriti, pridružiti se ili zakazati sastanak. Na glavnom zaslonu vidjet ćete mogućnosti za pokretanje novog sastanka, pridruživanje sastanku, zakazivanje sastanka, pokretanje chata ili zaslona za zajedničko korištenje.

Bonus trik

Volite raditi od kuće, ali mrzite kako izgledate na kameri? To je normalno. Bez obzira na make up ili odličnu frizuru, ponekad je jednostavno nemoguće izgledati dobro preko kamere. Međutim, na vašu sreću, postoji tajni Zoom filter s kojim su svi oduševljeni. Radi se o posebnom filteru koji vam daje malo uglađeniji look za videopoziv, a da pritom ništa ne radite. Zoom opisuje ovaj look kao efekt koji omekšava kožu da bi se smanjila vidljivost nesavršenosti. Drugim riječima, to je beauty filter za lakše podnošenje ovih stresnih vremena.

Filter se zove Touch Up My Appearance i samo je nekoliko klikova udaljen. Nalazi se u video postavkama vaše Zoom aplikacije. Filter ima transformativni učinak. Lice će vam izgledati sjajnije i ljepše, ali ne toliko da vaš šef posumnja da kod kuće zapravo cijelo vrijeme odmarate umjesto da obavljate svoj posao. Vaša će koža izgledati ujednačeno i glatko. Ako nemate dobro osvjetljenje u svom kućnom uredu, Zoom vam pomaže i kod toga. Suptilno osvjetljava cjelokupnu sliku i vaše tamne krugove oko očiju.

Nažalost, čak i ovaj filter ima ograničenja i nećete izgledati kao da ste oprali kosu ili oprali zube, iako to niste napravili. Također, ne može postići to da izgleda kao da nosite lijepu košulju, umjesto pidžame. No, grudnjak još uvijek ne morate obući.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori