Što sve danas čini dobar home office?

Klasična uredska mjesta u posljednjih nekoliko tjedana zamijenili su naši kućni uredi, iz kojih skoro da i ne izlazimo. Sigurno se mnogima od vas čini kako u home office konceptu provodimo čak i više vremena no što bismo inače provodili na službenom radnom mjestu, zbog čega je najbolja moguća odluka ovih ga dana prigodno opremiti, ali i urediti. Neka vaš home office bude zona u kojoj ćete uspješno i u zadanom roku ispunjavati svoje poslovne zadatke, ali i zona u kojoj ćete se osjećati maksimalno ugodno. Što je to što danas čini dobar home office?

Počnimo od očitih stvari

Vaš home office trebao bi imati dovoljno prirodnog svjetla koje će prodirati u unutrašnjost prostora kako ne biste ‘gubili oči’ sjedeći u mraku. Osim toga, svjetla atmosfera bit će poticajnija za rad, baš kao i čist stol na kojem nema previše stvari ili nereda koji vam odvraća pozornost od radnih zadataka te vas čak čini anksioznima. Ovo je, naravno, zdrava baza na kojoj vrijedi graditi ostatak home officea.

Tehnologija je naš najbolji prijatelj

I danas više no ikad! Pametno stolno računalo nešto je u što prvo investiramo kada je riječ o radnom mjestu u uredu, našem vlastitom ili onom našeg zaposlenika u firmi, a ovi trenuci izolacije pokazuju nam kako kvalitetno računalo uvijek treba imati i kod kuće, upravo zbog ovakvih nepredvidljivih životnih okolnosti na koje smo se preko noći morali naviknuti.

Uz dobro računalo baš ništa ne propuštamo uslijed odvojenosti od radnog mjesta, a odličan izbor je HP EliteBook serija prijenosnih računala, premium linija poslovnih računala za moderne profesionalce u pokretu.

HP EliteBook

Odlikuju se vrhunskim performansama, sveobuhvatnim sigurnosnim značajkama i naprednim rješenjima za suradnju. Ultratanko kućište napravljeno prema vojnim standardima MIL-STD-810 izdržljivosti (temperatura, visina, vlaga, prašina, šokovi i vibracije), kristalno čist zvuk s tehnologijom HP Noise Cancellation, mikrofon za konferencijske sastanke koji izolira pozadinsku buku, tipkovnica otporna na proljevanje tekućine, zaslon iznimne svjetline sa zaštitom od odbljeska koji omogućuje rad pod gotovo bilo kakvim svjetlom uz vidljiv prikaz sadržaja i na otvorenom. Najsuvremenije značajke sigurnosti omogućuju bezbrižno pregledavanje interneta, izbjegavanje vizualnih hakera te automatsko praćenje i oporavak BIOS-a pohranjenog u memoriji. Imaju dug vijek trajanja baterije te zahvaljujući HP-ovoj tehnologiji HP Fast Charge baterije se pune do 50% kapaciteta u samo 30 minuta.

HP Neverstop Laser

Korisnim uređajem u kućnom uredu svakako nam se pokazao i printer/skener, koji je omogućio da od doma riješavamo stvari za koje bismo inače morali posjećivati ured. HP Neverstop Laser prvi je laserski pisač bez ispisnog uloška, s potpuno novom, revolucionarnom tehnologijom spremnika. Pisač sa brzim punjenjem koji omogućuje nevjerojatnu uštedu vremena te novca na ispisu. Umetanje tonera traje svega 15 sekundi a svaka nadopuna tonera košta samo 99kn za 2.500 stranica ispisa. Uz to, prilikom kupnje uređaja, u pakiranju je odmah dostupno  do 5.000 stranica ispisa! Također, odlikuje ga i jednostavno skeniranje i ispis s mobilnih uređaja putem HP Smart aplikacije.

HP OfficeJet Pro 9000

Pametni pisači HP OfficeJet Pro 9000 serije odlikuju se poboljšanim inteligentnim rješenjima i inovativnim dizajnom. Nude automatski obostrani ispis u napredne opcije skeniranja – skeniranje u oblak ili na račun e-pošte samo jednim dodirom. Uz aplikaciju HP Smart nude ispis, skeniranje i kopiranje sa mobilnih telefona. Pisače odlikuju i najbolja sigurnosna rješenja u razredu koja omogućuju zaštitu privatnosti te samooporavak Wi-Fi mreže za rad bez prekida veze. Plastični dijelovi su izrađeni od reciklirane plastike elektoničkih uređaja te radi uz manju potrošnju električne energije.

Još nekoliko stvari tehničkog karaktera

U home officeu je dobro imati i neke strogo praktične i funkcionalne stvari, poput produžnih kablova s više utičnica koji će istovremeno moći napajati i računalo i mobitel, razne druge punjače, stolnu svjetiljku… Silne žičice možete dovesti u red uz pomoć organizatora kablova, kakve se jeftino može pronaći na eBayu, Amazonu i u drugim takvim velikim shopovima.

Nek vam nadohvat ruke budu i organizatori za papire te mali prijenosni ormarići u kojima ćete imati strukturirane dokumente, papire za printanje, omotnice i drugi uredski pribor.

Naravno, ne zaboravljamo ni na dobru internetsku vezu, koja je podjednako bitna kao i stolno računalo, a od buke iz okoline ‘branimo se’ wireless slušalicama, koje pružaju bitno više slobode od onih klasičnih, pa se s njima možemo i neometano kretati po kućnom uredu – i izvan njega.

Detalji koji čine razliku

Ugodite si maksimalno i pretvorite svoj home office u pravu malu oazu. Unesite dozu živosti u prostor ukrasnom biljkom, investirajte u dobar ergonomski stolac u kojem ćete se osjećati udobno cijelog dana, uokvirite motivacijske poruke koje će vam vraćati fokus na važne zadatke koje morate obaviti… Mnogo je ideja koje čine home office idealnim mjestom za rad u ovom trenutku, a neke inspiracijske fotke donosimo vam u nastavku.

Foto: Instagram, HP

1