Od sada možete direktno shoppingirati i na Instagramu

Od sada možete direktno
shoppingirati i na Instagramu

Sve češće čujemo sintagmu “živjeti na Instagramu”. Ova digitalna platforma polako preuzima dominaciju, ne samo u medijskom svijetu već i u najrazličitijim granama poslovnom svijeta. U početku je javnost Instagram doživljavala kao zaigranu digitalmu formu gdje su se predstavljali foto dnevnici ljudi iz cijelog svijeta. Praćenje profila sa zanimljivom estetikom s godinama je preraslo u unosne poslovne prilike i svježu generaciju novih zanimanja koja su postala nova grana marketinga. Na Instagramu su brojni korisnici pronašli priliku za efikasnu i laku samopromociju, a potom i promociju različitih usluga i proizvoda. Uz samo nekoliko dodira prstom na ekranu pametnih telefona, uz pomoć Instagrama, inforamcije se šire munjevitom brzinom, a tako i utjecaj na potrošačko društvo. Koliki su samo influenceri utjecali na munjevitu potrošnju i konzumaciju proizvoda koji su upravo doživjeli procvat na tržištu kao pozitivnu nuspojavu Instagram kulture.

Novo rješenje iz Instagrama za digitalnu generaciju

No, s obzirom na softerska rješenja iz dana u dan napreduju, a tehnologija poprima zamašnjak iz sekunde u sekundu, sada na Instagramu nemamo samo dostupnost atraktivnim fotografijama i video sadržaju koji na tako upečatljiv način predstavljaju proizvode koje sve više i više želimo. Nećemo morati više satima pretraživati internet u potrazi za lokacijama i webshopovima gdje se ti primamljivi proizvodi mogu kupiti, ili se s Instagrama preusmjeravati na webshopove čiji nas proizvodi zanimaju. Nova rješenja koja je Instagram ovih dana ponudio odnose se na još jednostavniji pristup brendovima koje želimo imati u svojoj potrošačkoj košarici, što znači da ne morate napuštati aplikaciju kako biste obavili shopping.

Naime, kada dodirnete ekran da biste pregledali proizvod određenog brenda koji vas zanima, na stranici proizvoda vidjet ćete gumb “Checkout on Instagram”. Dodirnite ga da biste odabrali različite opcije, kao što su veličina ili boja, a zatim nastavite s plaćanjem bez napuštanja Instagrama. Prilikom prvog odlaska u ovaj virtualni shopping trebat ćete unijeti samo svoje ime, adresu e-pošte, podatke o naplati i adresu za dostavu.

Nakon dovršetka prve narudžbe, vaši će podaci biti spremljeni za praktičnost sljedeći put kada poželite kupovati. Također ćete primati obavijesti o isporuci, tako da možete pratiti svoju kupnju.

U SAD-u je ovaj oblik kupnje već zaživio, a uskoro se očekuje i ekspanzija u cijelom svijetu. Brendovi u nastavku već nude ovu uslugu koja će se dodatno razvijati tijekom sljedećih tjedana, a još će im se pridružiti brojni brendovi koji trenutno nisu na popisu, ali su u postupku kreiranja ove mogućnosti.

Adidas @adidaswomen & @adidasoriginals
Anastasia Beverly Hills @anastasiabeverlyhills
Balmain @balmain
Burberry @ bobberry
ColourPop @ colourpopcosmetics
Dior @ dior
H&M @hm
Huda Beauty @hudabeautyshop
KKW @kkwbeauty
Kylie Cosmetics @kyliecosmetics
MAC Cosmetics @maccosmetics
Michael Kors @michaelkors
NARS @nars
Nike @niketraining & @nikewomen
NYX @nyxcosmetics
Oscar de la Renta @oscardelarenta
Ouai Hair @theouai
Prada @prada
Revolve @revolve
Uniqlo @uniqlo
Zara @zara

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori