Evo što trebate raditi da vam baterija na mobitelu traje duže

Mobiteli su nam doslovno produženje ruke jer su nam vjerni suputnik u svemu što radimo. Od fotografiranja omiljenih trenutaka s druženja s našom obitelji i prijateljima, preko korištenja raznih aplikacija za posao, kao pomoć pri kuhanju i organizaciji doma do gps-a kojeg koristimo gotovo svakodnevno. Sve to definitivno troši bateriju što može biti poprilično iritantno. Zato smo na jednom mjestu skupili savjete kako da uštedite bateriju i koristite mobitel što je kvalitetnije moguće.

Izbrišite nepotrebne aplikacije

Mnoge aplikacije koje konstantno rade u pozadini konstantno opterećuju vaš telefon i bespotrebno troše bateriju. Razmislite malo koje aplikacije dugo niste koristili i koje vam samo zauzimaju memoriju i troše bateriju. Napravite reda i vaš će telefon prodisati. P.S. Ostat će vam više mjesta i za fotografije.

Nemojte odmah gasiti aplikacije

Ako neke aplikacije često koristite (poput e-maila, društvenih mreža, internetskog pretraživača) nemojte ih gasiti nakon svake upotrebe. Telefonu je potrebna energija da svaki put iznova pokrene aplikaciju i ako to često radite brže ćete potrošiti vašu bateriju i trajno je oštetiti.

Ručno prilagodite osvijetljenje

U postavkama mobitela potražite gdje se namješta osvijetljene i ručno ga podesite. Ako imate uključeno automatsko podešavanje ono će vam trošiti puno više energije.

Isključite bluetooth i češće koristite airplane mode

Isključivanjem bluetootha kada vam nije potreban možete učiniti mnogo za životni vijek vaše baterije. Isto vrijedi i za sve ostale obavijesti i aplikacije koje vam u datom trenutku nisu potrebne. Ako ikako možete češće koristite airplane mode. Odmorit ćete se i vi, ali i vaš mobitel.

Brzo punjenje

Xiaomi 11T PRO mobitel je nove generacije koji će biti vaš glavni saveznik kako u poslu tako i u svim privatnim trenutcima. Osim svojih karakteristika kao što je 108MP pro-grade kamera i 120Hz AdaptiveSync AMOLED zaslon, ovaj mobitel poseban je i po 67W kabelskom turbo punjenju, tako da ne morate brinuti da će vas ostaviti na cjedilu u bilo kojem trenutku. Idealan je za stvaranje novih uspomena te stvoren kako bi vam olakšao svakodnevicu. Ovaj uređaj pruža ultimativno filmsko iskustvo od prekrasnih fotografija i živopisnih vizuala do videografije studijske kvalitete. Savršeno za dijeljenje priča koje su vam važne. Profesionalne karakteristike zadovoljit će i profesionalce i amatere, a jednostavnim, minimalističkim i neodoljivim dizajnom uklapa se u viziju mobitela svakog suvremenog čovjeka. Pročitajte više i potražite svoj primjerak ovdje.

Foto: Xiaomi, Unsplash

0