Evo što trebate raditi da vam baterija na mobitelu traje duže

Evo što trebate raditi da vam baterija
na mobitelu traje duže

Mobiteli su nam doslovno produženje ruke jer su nam vjerni suputnik u svemu što radimo. Od fotografiranja omiljenih trenutaka s druženja s našom obitelji i prijateljima, preko korištenja raznih aplikacija za posao, kao pomoć pri kuhanju i organizaciji doma do gps-a kojeg koristimo gotovo svakodnevno. Sve to definitivno troši bateriju što može biti poprilično iritantno. Zato smo na jednom mjestu skupili savjete kako da uštedite bateriju i koristite mobitel što je kvalitetnije moguće.

Izbrišite nepotrebne aplikacije

Mnoge aplikacije koje konstantno rade u pozadini konstantno opterećuju vaš telefon i bespotrebno troše bateriju. Razmislite malo koje aplikacije dugo niste koristili i koje vam samo zauzimaju memoriju i troše bateriju. Napravite reda i vaš će telefon prodisati. P.S. Ostat će vam više mjesta i za fotografije.

Nemojte odmah gasiti aplikacije

Ako neke aplikacije često koristite (poput e-maila, društvenih mreža, internetskog pretraživača) nemojte ih gasiti nakon svake upotrebe. Telefonu je potrebna energija da svaki put iznova pokrene aplikaciju i ako to često radite brže ćete potrošiti vašu bateriju i trajno je oštetiti.

Ručno prilagodite osvijetljenje

U postavkama mobitela potražite gdje se namješta osvijetljene i ručno ga podesite. Ako imate uključeno automatsko podešavanje ono će vam trošiti puno više energije.

Isključite bluetooth i češće koristite airplane mode

Isključivanjem bluetootha kada vam nije potreban možete učiniti mnogo za životni vijek vaše baterije. Isto vrijedi i za sve ostale obavijesti i aplikacije koje vam u datom trenutku nisu potrebne. Ako ikako možete češće koristite airplane mode. Odmorit ćete se i vi, ali i vaš mobitel.

Brzo punjenje

Xiaomi 11T PRO mobitel je nove generacije koji će biti vaš glavni saveznik kako u poslu tako i u svim privatnim trenutcima. Osim svojih karakteristika kao što je 108MP pro-grade kamera i 120Hz AdaptiveSync AMOLED zaslon, ovaj mobitel poseban je i po 67W kabelskom turbo punjenju, tako da ne morate brinuti da će vas ostaviti na cjedilu u bilo kojem trenutku. Idealan je za stvaranje novih uspomena te stvoren kako bi vam olakšao svakodnevicu. Ovaj uređaj pruža ultimativno filmsko iskustvo od prekrasnih fotografija i živopisnih vizuala do videografije studijske kvalitete. Savršeno za dijeljenje priča koje su vam važne. Profesionalne karakteristike zadovoljit će i profesionalce i amatere, a jednostavnim, minimalističkim i neodoljivim dizajnom uklapa se u viziju mobitela svakog suvremenog čovjeka. Pročitajte više i potražite svoj primjerak ovdje.

Foto: Xiaomi, Unsplash

Učitati još
Zatvori