Kratak vodič kako napraviti najbolju Instagram fotografiju

Kratak vodič kako napraviti najbolju
Instagram fotografiju

Koliko je teško napraviti dobru fotografiju? Mnogi bi danas odmahnuli rukom i rekli „to može svatko“, no nije to baš tako. Svjedoci smo digitalizacije i brojnih zanimanja u kojima je baratanje fotoaparatom i mobitelom neophodno, a većina nas se svakodnevno služi društvenim mrežama kako privatno tako i poslovno. Zato želimo da fotografije na Instagramu budu jednostavno savršene. Donosimo nekoliko trikova uz koje više nećete morati razmišljati, a vaše fotografije će biti profesionalne, čak i ako vi niste profesionalac.

Savršena fotografija

Klik. Pa premotaj – znate onu dobru staru naviku na analognim fotoaparatima? Romantično, šarmantno, nostalgično. Iako smo tada bili u velikoj neizvjesnosti i nismo se mogli u potpunosti osloniti na to da će apsolutno sve fotografije na filmu ispasti onako kako smo očekivali, osjećali smo zadovoljstvo kada bi barem i jedna ispala onako kako treba – za okvir. Danas dobru fotografiju može napraviti svatko od nas, a još bolju oni koji se tomu doista i posvete. Važno je biti dosljedan i obratiti pažnju na ovih nekoliko ključnih točaka.

Ispričajte priču

Prava fotografija je ona kojom je ispričana priča. Svuda oko nas u svakoj sekundi događaju se priče, priče koje će već iduće sekunde biti zamijenjene novima i otići u nepovrat. Vi kao promatrač imate ulogu uhvatiti djelić sekunde vremena koji će zauvijek ostati zabilježen u digitalnom zapisu. Neka onda on bude savršen.

Kadriranje

Kadriranje je iznimno važno jer i vi sami morate biti svjesni što je „glavno na fotografiji“. Omjeri, svijetlo, boje, pozadina – poigrajte se. Ionako je fotografija vaša i vi točno znate što na njoj treba biti. Neka vaši mobiteli postanu vaši alati za najbolje fotografije koje ste ikad napravili.

Mobitel koji neće razočarati

Svatko od nas stalno je u pokretu i želimo imati mobitel kojim ćemo moći raditi najbolje fotografije i video zapise bez straha da nas ostavi na cjedilu. Xiaomi 11T potiče vas da trenutke iz svakodnevnog života pretvorite u filmsku čaroliju. Ovaj uređaj pruža ultimativno filmsko iskustvo od prekrasnih fotografija i živopisnih vizuala do videografije studijske kvalitete. Savršeno za dijeljenje priča koje su vam važne. Vrhunske specifikacije natjerat će vas da se zapitate kako ste ikad mogli raditi bez ovog mobitela. Od sada vaše fotografije i videozapisi dobivaju potpuno novu dimenziju kakvu niste mogli ni zamisliti. Eh sada, uzmite mobitel u ruke i krenite tražiti savršene kadrove, ima li boljeg vremena od jeseni i bajkovite zime za to? Više informacija o novim Xiaomi mboitelima potražite ovdje.

Foto: Unsplash, Promo

Učitati još
Zatvori