Što kada bi nam kućanski poslovi mogli uštedjeti malo vremena u danu?

Što zapravo želimo od perilice za rublje? Odgovor na to je na prvu bjelodan, no samo malo razmislite o svim važnim funkcijama koje ovaj, jedan od najčešće upotrebljavanih kućanskih uređaja, obavlja i uvidjet ćete da ima puno više slojeva nego što se čini.

Pranje rublja je toliko uobičajen dnevni zadatak u svim kućanstvima da mu često ne pridajemo previše važnosti. Sve dok ne zastanemo na trenutak i shvatimo koliko nam zapravo vremena oduzima svakodnevno razvrstavanje rublja i njegovo ubacivanje u perilicu, vremena koje se proporcionalno povećava s brojem članova obitelji. I bilo bi super da proces tu staje, ali onda na barem dva ili čak tri sata moramo stati i čekati da perilica završi svoje. I onda tek slijedi vješanje rublja, osim ako niste te sreće pa ste uložili i u sušilicu.

Sve to dovodi do pomnog planiranja trenutka u kojem ćemo oprati rublje. Vjerujemo da svatko od vas ima svoj raspored, neko idealno vrijeme dana i tjedna u kojem obavlja ovaj kućanski zadatak, nekad i zbrzano što rezultira mrljama koje se nisu dobro oprale pa moramo ponavljati cijeli proces ispočetka. Dakle, vrijeme je u bilo kojem slučaju taj faktor koji nam nedostaje jer ga ipak želimo više za sebe, za odmor, razonodu, zabavu i druženje s obiteljima. U protivnom postajemo robovi vlastitih kućanskih uređaja, jer, razumljivo, pranje rublja nije jedina stvar na rasporedu.

Sa svojim smo se uređajima kod kuće nekako i pomirili. No dilema se potencira na maksimum kada kupujemo nešto novo i onda obraćamo pozornost na najširi spektar karakteristika. A što još tražimo od perilice za rublje, osim da nam “pokloni” malo više vremena za sebe?

Da bude brza

Taj smo korak apsolvirali. Perilica koja brže obavlja svoj glavni zadatak = vrijeme za sve drugo što u danu poželimo.

Da ne troši previše energije

Sa smanjenjem vremenskog perioda u kojem perilica pere rublje, smanjuje se i potrošnja energije. Manja potrošnja struje i vode u skladu su s današnjim zahtjevima ekološki održivijeg življenja.

Da bude tiha

Nekad peremo svoje rublje noću pa je ovo osobito važno. No, čak i ako turu “okrećemo” u dnevnim satima, a ne raspolažemo prevelikom kvadraturom, ne želimo da zvuk perilice nadjačava razgovor u sobi.

Da bude efikasna

U kratkom vremenu savršeno oprano rublje bez ponavljanja tura. To je to što nam treba. A za nas zaboravljive i mogućnost da u svakom trenutku ubacimo u bubanj komad koji smo tek kasnije primijetili da leži u sobi.

Da bude nježna

Uz to što je efikasna, perilica za rublje mora biti i nježna. Nije lak zadatak za postići, ali ne želimo pola ormara izgubiti nakon prvog pranja. Kako su se promijenili materijali u trgovinama, tako očekujemo i da perilica ide u korak s novim vremenom te da naše košuljice, bluze i drugi delikatni komadi izađu iz perilice čisti, ali gotovo netaknuti.

Da bude jednostavna za korištenje

Ne želimo pročitati 300 stranica uputa za korištenje da bi prepoznali koji je gumb za što, niti razumjeli koji smo program upravo uključili. Display mora biti jasan i koncizan, kao i ikone koje prikazuje. Što je perilica jednostavnija za korištenje, to manje vremena traži za upravljanje.

Najnovija generacija perilica čak omogućuje pranje rublja duplo brže no ranije, a rublje je oprano jednako kvalitetno i temeljito kao kada ste ga stavile na uobičajeni program. Čak, dapače, rublje je čišće no ikada. Nova Samsung QuickDrive™ tehnologija daje nam upravo ono što želimo od ovog kućanskog uređaja. Najjači aduti ove perilice svakako su glavni bubanj i stražnja ploča koja se kreće samostalno, a posredstvom toga  rublje se u perilici pokreće u četiri smjera – gore i dolje te lijevo i desno – kako bi se tijekom snažnijeg i intenzivnijeg ciklusa pranja, brzo, nježno i temeljito oprala prljavština s rublja.

Osim toga perilica ima mogućnost slaganja s kompatibilnom sušilicom, što ih čini idealnima za male prostore. A ima i funkciju AddWash uz koju u svakom trenutku ciklusa pranja možete u bubanj ubaciti nešto što ste zaboravili, pa čak i ako se ne radi o odjevnom komadu već o deterdžentu ili omekšivaču.

Nova Samsungova QuickDrive™ perilica kompatibilna je sa Samsungovim Smart Things ekosustavom. Njen Q-rator pomoćnik prilikom pranja ima pametne karakteristike. Ova perilica ne samo da će sjajno i brzo oprati vaše rublje već će prema vašoj procjeni, sugerirati optimalne cikluse pranja na temelju boje, vrste tkanine i stupnju zaprljanja, ima planer ciklusa pranja rublja, a njen HomeCare čarobnjak nadzire perilicu kako bi je održavao pri optimalnim radnim učinkom. Što znači da je vaš posao samo ubaciti rublje u perilicu – sve ostalo riješit će perilica.

Foto: Unsplash, Samsung

Ostvareno u suradnji sa Samsung Hrvatska.

0