Postoji li pametni telefon koji može oduševiti nekog tko godinama koristi isključivo Samsung?
Postoji li pametni telefon koji može oduševiti nekog tko godinama koristi isključivo Samsung?

Postoji li pametni telefon koji može oduševiti nekog tko godinama koristi isključivo Samsung?

Baš kao što biramo omiljene brendove kozmetike ili odjeće tako biramo i omiljene brendove pametnih telefona. Njima smo vjerni godinama, desetljećima, a nekada i cijeli život. Jednom kada nađemo svoj brend nema te osobe koja će nas nagovoriti na nešto drugo. Mogu probati, svakako, ali velika je vjerojatnost da troše svoje vrijeme bez veze. Stvar je to navike, ali i činjenice da svatko traži performanse koje njima osobno pašu. Ako želite mobitel koji je personaliziran i u potpunosti prilagođen vama, zna se, birat ćete Samsung. Baš zato ga i mi biramo već godinama, a sada nas je zanimalo može li nas nakon godina korištenja njihovih uređaja, ova nova Galaxy S24 linija uopće više iznenaditi? Pročitajte u nastavku…

S6, S20, S21, S23… Sve redom ti pametni telefoni bili su “zvijeri” kada su lansirani, a mnogi koji ih još koriste reći će da je tako i dalje. Svaki je sa sobom donio nešto novo. Najprije su nas oduševili zaobljeni rubovi, nakon toga fotke Mjeseca kakve nismo vidjeli ni na jednom drugom mobitelu, zatim zabavni avatari, a što nakon toga svega? Sada se, pak, sve vrti oko umjetne inteligencije. Zastrašujuće ili impresivno? Provjerili smo iz prve ruke.

Samsung Galaxy s24

Najbrža i najjednostavnija pretraga dosad?

Koliko puta vam se dogodilo da ste vidjeli neki predmet na TV-u, ali nijedan pojam koji ste upisali u tražilicu nije dao rezultate? Ako sudimo po vlastitom iskustvu, mnogo. Ne brojimo više koliko puta smo se iznervirali jer nešto nismo mogli pronaći. E pa izgleda da je i tome došao kraj i to zbog Samsungove opcije Circle to Search with Google. Zamislite, vidite na TV-u vazu koja vam se sviđa, slikate ju, zaokružite na slici i Google vam izbaci gdje ju možete nabaviti? Famozno!

Priznajemo, malo smo bili sumnjičavi kada smo čuli za ovu opciju i nismo mislili da će toliko dobro raditi, ali oduševila nas je toliko da u većini slučajeva tako pretražujemo. Nakon godina i godina korištenja Samsunga, lako bismo mogli reći da su i naša najdulja ozbiljna veza. Za sve to vrijeme malo su nas razmazili konstantnim inovacijama, ali jako nam je drago da nas i dalje uspijevaju iznenaditi i impresionirati.

Samsung Galaxy s24

Kome treba Photoshop?

Ono što odlikuje Samsung Galaxy telefone su fenomenalne fotografije. Ništa drugačije nije ni s najnovijom linijom. Ako ste prije Galaxy S24 linije koristili neki od njihovih modela, nove mogućnosti uređivanja fotografija apsolutno će vas izuti iz cipela. U pitanju je opcija Photo Assist i s njom u nekoliko klikova možete s fotografije maknuti objekt koji vam smeta. Osim toga, upravo uz pomoć AI značajki, novi Samsung telefoni automatski mogu generirati dio fotografije koji nedostaje. Jednim klikom možete poboljšati kvalitetu fotografije, a također od fotografije uređaj sam može generirati timelapse video. Jednim klikom možete brisati sjene ili odraze u staklu, a što više možete poželjeti? Kao netko tko je koristio isključivo Samsung telefone, potpisujemo da ova značajka zaista Galaxy S24 liniju odvaja od svih prijašnjih telefona, ali i od konkurencije. Od najboljih fotografija koje ste ikada napravili sada vas dijeli tek nekoliko klikova, a nije vam potrebno ni znanje o editiranju fotografija.

Samsung Galaxy S24 linija pretvorit će vas u fotografa

Osim što fotke možete naknadno uređivati, već izvorna fotka, čim ju “okinete”, bit će odlične kvalitete, a sve zahvaljujući AI alatu ProVisual Engine. Upravo zbog njega noćne fotke na Galaxy S24 seriji izgledaju toliko dobro. Osim toga, ProVisual Engine poboljšava kvalitetu zooma kao i boja. Ovaj alat ne samo da će od vas napraviti fotografa nego poboljšava baš svaki korak fotografiranja, od samo “okidanja” fotke, do objave na društvenim mrežama. Što se videa tiče, pak, ova AI značajka razlikuje pokrete snimanog objekta od pokreta snimatelja, a to znači da će videi biti oštriji.

*Prijava na Samsung račun je potrebna za određene AI značajke. Galaxy AI značajke bit će dostupne besplatno najmanje do kraja 2025. na podržanim Samsung Galaxy uređajima.
Samsung Galaxy s24
Samsung Galaxy s24
Samsung Galaxy s24

Kako Samsung Galaxy S24 linija olakšava život?

Svi gadgeti, bez obzira na to koliko pametni bili, tu su kako bi nama olakšali svakodnevicu. Nikada nije bilo lakše naći nešto, saznati neku novu vijest, komunicirati s dragim ljudima ili poslovnim partnerima. Ali to mogu svi pametni telefoni. Samsung Galaxy S24 serija sada je otišla još “dublje” u još privatniju sferu života, a sve kako bi iskustvo bilo još personaliziranije i osobnije. Nema više kopanja po bilješkama i traženja ključnih riječi. Naime, sada postoji opcija Note Assist koja vam pomaže da budete efikasniji kada si pišete zabilješke. Svaki tekst duži od 200 znakova s pomoću ove opcije možete sumirati ili automatski formatirati u natuknice kako bi vam ga bilo lakše kasnije čitati.

Ako radite s ljudima znate koliko poslovnih i jako profesionalnih mailova dnevno morate napisati. Ne možemo baš reći da nam je to jako zabavno, a i u nekom trenu nam ponestane inspiracije za kreativan, a još uvijek poslovan pozdrav. E tu je sada Chat Assist. Napišite mail ili poruku, a on će vam ponuditi profesionalnu ili ležernu opciju. Osim toga, nudi opcije za objave na društvenim mrežama kao i one s emotikonima. Doslovno, nikada lakše nije bilo napisati mail koji vam se baš i ne piše u tom trenu. Osim toga, ako vaš sugovornik ne govori vaš jezik, njegov mail Chat Assist u trenu će prevesti, a također, vaš odgovor će prevesti na jezik koji vam sugovornik koristi.

*Prijava na Samsung račun je potrebna za određene AI značajke. Galaxy AI značajke bit će dostupne besplatno najmanje do kraja 2025. na podržanim Samsung Galaxy uređajima.
Samsung Galaxy s24
Samsung Galaxy s24

Dijeljenje s drugima

Na kraju, ono za što najviše volimo koristiti pametne telefone – dijeljenje uspomena. Potpuno novi Quick Share omogućava slanje velikih fileova jednim klikom. Bilo da želite poslati video koji ste tog trena snimili, hrpu fotki s dječjeg rođendana ili urnebesni gif, Quick Share opcija je idealna. Naprosto odaberite stavke koje želite poslati, kliknite na ikonicu za share, odaberite opciju Quick Share i osobu ili više njih, s kojima želite podijeliti stavke. Ovakav brz način dijeljenja posebno nam se svidio kada s kolegicama na poslu želimo podijeliti behind the scenes detalje sa snimanja, a vjerujemo da ćete ga i vi zavoljeti.

Samsung Galaxy s24
Samsung Galaxy s24

Foto: Samsung

Učitati još
Zatvori