Predstavljen je iPhone 12 – i više nema zaobljene linije

Predstavljen je iPhone 12 – i
više nema zaobljene linije

Jučer je u Kaliforniji održano još jedno tradicionalno predstavljanje Apple proizvoda te – najiščekivanije – lansiranje najnovijeg iPhone modela. Predstavljena su čak četiri nova modela: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, doslovno za svakoga ponešto, pod uvjetom da ste fan Apple pametnih telefona.

iPhone 12

S ekranom od 6.1 inča, dvanaestica je direktni nasljednik jedanaestice što se tiče početnih specifikacija. No, kao i ostali modeli u novom paketu podržavaju 5G mrežu te su napredniji u svakom pogledu. Osim toga, vizualno su promijenjene značajke i iPhone sada više nema zaobljene rubove već, poput iPhonea 5, dolazi s ravnijim i oštrijim linijama.

Staklom ojačano aluminijsko kućište dolazi u 5 boja: plavoj, zelenoj, crnoj, bijeloj i posebnoj nijansi crvene. Ekran je ojačan keramičkim zaštitnim slojem za 4x bolje osiguranje od pucanja stakla u slučaju pada.

Dvostruka kamera, glavna sa senzorom od 12 megapiksela i blendom od f/1.6 i ultraširoka, također sa senzorom od 12 MP, dat će korisnicima bolje iskustvo fotografiranja, a obećane su i bolje perfomanse u uvjetima lošeg osvjetljenja.

MagSafe je novi način bežičnog punjenja koji je također jučer predstavljen, a kako se i pretpostavljalo, kako bi zakoračili prema održivijem poslovanju, Apple je odlučio da u paketu s novim mobitelima neće dolaziti punjači i slušalice. Pod pretpostavkom da ih imate od prošlog modela. A kako će riješiti problem prvih vlasnika koji punjač i slušalice još nemaju? Tako da će ponuditi odvojenu kupnju esencijalnih dodataka – ili kupnju novog sistema punjenja MagSafe.

iPhone 12 dodaci

iPhone 12 mini

Za one koji vole svojim pametnim telefonom upravljati jednom rukom, Apple je predstavio mini verziju s ekranom od 4.7 inča, možda najsličniji veličinom posljednjem SE modelu. No iako je manji, specifikacijama ne zaostaje za većim modelom iPhonea 12 – u njega je spakirano sve što i u većeg brata za potpuno iskustvo.

iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max

Po svemu nabrijanije varijante iPhonea dolaze s Pro predznakom. Trostruki, pro sustav kamera na modelima iPhone 12 Pro uključuje nove širokokutne kamere za još bolje performanse pri slabom osvjetljenju, ekspanzivnu ultra široku kameru i telefoto kameru za snimanje zapanjujućih slika i video zapisa.


6,1-inčni iPhone 12 Pro i 6,7-inčni iPhone 12 Pro Max imaju najveći Super Retina XDR zaslon ikad predstavljen na iPhoneu. Bit će dostupni u četiri nijanse nehrđajućeg čelika, uključujući grafitno sivu, srebrnu, zlatnu i plavu boju.

Prednarudžbe za sve modele u većini zemalja kreću već ovog petka

Foto: Apple

Preporuka

Zatvori