Kako pametnim glačanjem osloboditi više vremena za sebe?

Kako pametnim glačanjem osloboditi
više vremena za sebe?

@damirkedzo

Modno proljeće sa sobom uvijek donosi nove trendove, a ove sezone to su svakako lepršave duge haljine, svilene suknje i predimenzionirane košulje. Lagani materijali i raznobojni uzorci idealni su za proljetne lookove, no, kad je u pitanju priprema proljetnih outfita, kreću prave muke.

Kako svakodnevno držati odjeću urednom i ispeglanom uz sve druge dnevne obaveze. I najpoznatije ankete govore u prilog tezi kako je peglanje jedna od najmanje omiljenih kućanskih aktivnosti, no, ne ako imate pravo glačalo.

Pametno glačalo uz koje je život lakši

@anabegictahiri

Od svih kućanskih uređaja, možda je najvažnije da je glačalo koje koristimo iz nove generacije pametnih glačala. Philips PerfectCare Elite Plus je najnoviji uređaj kojeg je čak 94 posto korisnika proglasilo najpametnijim glačalom koje su ikada koristili. Osim što je iznimno lagano pa olakšava peglanje velikih količina rublja, ima najsnažniju paru za najbrže glačanje. Primjerice, u usporedbi s parnim glačalom parna postaja može proizvesti do 2 puta više kontinuirane pare koja ubrzava glačanje. To znači da uštedite i do 30 minuta tjedno peglajući.

Što o pametnom glačalu kažu poznati?

Ususret čestim nastupima i brojnim probama, poznati pjevač Damir Kedžo ne voli previše vremena trošiti na peglanje košulja, no, spas je pronašao u pametnom glačalu koje ga spašava čak i kad on zaboravi na uključeno glačalo koje je ostavio na košulji dok telefonira.

Jednostavno peglanje različitih materijala mu sad oduzima znatno manje vremena. A za one zaboravne, bitna novost je da više ne moraju brinuti ako jednostavno zaborave glačalo na odjeći jer ovo glačalo nikada neće progorjeti nijednu tkaninu koja se može glačati, a ne ostavlja ni sjajni trag. Može se čak ostaviti stopalom prema dolje na odjeći ili na dasci.

Brige o progorijavanju odjeće više nema, jer ova parna postaja radi zahvaljujući OptimaTemp tehnologij. To znači da nema više potrebe za podešavanjem temperature jer jedna postavka vrijedi za sve tkanine pa se jednostavno glača sve, od trapera do svile. To je posebno korisno za ljude koji se modom bave profesionalno, poput modnog dizajnera Zorana Aragovića.

@danijeladvornik

No, izazov za mnoge kad je u pitanju peglanje, predstavljaju osjetjive tkanine s puno nabora, volana i slojeva. Kako ispeglati najdražu haljinu bez daske za peglanje ili pak dosadne zavjese ? Tom proljetnom izazovu doskočile su Ana Begić Tahiri i Danijela Dvornik. Naime, ova pametna parna postaja pušta jednako snažno paru i u vertikalnom položaju pa je i takvo glačanje puno jednostavnije.

No, ono što ovu parnu postaju čini pametnom je svakako i DynamiQ senzor koji točno zna kada se i kako glačalo pomiče te osigurava generiranje snažnog mlaza pare gdje je najpotrebnije. S DynamiQ senzorom glačanje je puno jednostavnije i brže, jer uz svaki potez dolazi i idealna količina pare. Nevjerojatno lagano, ovo glačalo besprijekorno klizi po svim vrstama tkanine – od trapera do svile.

@bitemystyle1

Na glačanje danas uistinu svi žele trošiti što manje vremena, a pametno glačalo upravo to i omogućava. Statistike pokazuju kako se glačanjem troši oko 150 kalorija u sat vremena, no, zašto te kalorije ne potrošiti u prirodi umjesto na glačanje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori