Odlična konferencija o ženama u znanosti

Odlična konferencija o ženama u znanosti

william-iven-8515-unsplash

WiDS konferencija globalna je jednodnevna konferencija čiji je cilj proširiti znanje o najnovijim tehnologijama i istraživanjima vezanim uz obradu i korištenje podatka u raznim domenama te prikazati kako vodeća poduzeća u tim područjima koriste znanost za svoj uspijeh. Misija konferencije je kroz žene kao govornice i organizatorice potaknuti, educirati i podržavati žene u znanosti.

WiDS konferencija okuplja vodeće znanstvenice

Konferencija je prvi puta održana 2015. godine u organizaciji Stanfordovog instituta za računalno i matematičko inženjerstvo. Prošle godine konferencija je održana na 80 lokacija u 30 država, a 2018. godine očekuje se preko 100 lokalnih konferencija. Ciljevi konferencije WiDS Zagreb koja će se održati 8. ožujka su: okupiti vodeće znanstvenice i poduzeća u Hrvatskoj koji se bave ovom tematikom, povezati ljude sličnih interesa, omogućiti međusobnu podjelu znanja, prikazati interdisciplinarnost podatkovne znanosti na konkretnim primjerima iz poslovnog svijeta i svakodnevnog života. Program će uključivati tehnička predavanja, panel diskusiju o Data Scienceu u edukaciji te nekoliko networking pauza za međusobno upoznavanje.

green-chameleon-21532-unsplash

Sve zainteresirane i zainteresirani mogu ulaznice za konferenciju kupiti na entrio.hr, a više detalja o predavačicama mogu saznati na widszagreb.com. A troje sretnika i sretnica sada imaju priliku osvojiti ulaznice za ovaj odličan događaj. Pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila WiDS konferencija do 01. ožujka u 16 sati kada objavljujemo sretne dobitnike i/ili dobitnice. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu, prijatelja ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Aniti Cindrić, Matei Popović i Dariji Jerčić!

27500565_143988926258527_5472577355936241388_o

Foto: Unsplash, WiDS konferencija

Učitati još
Zatvori