Nema razloga za paniku kad novčanik ostane kod kuće

Nema razloga za paniku kad
novčanik ostane kod kuće

Inovativna, digitalna rješenja koja olakšavaju svakodnevicu

Cilj gotovo svakog pojedinca, ali i društva jest postići kvalitetniji život, poboljšati vlastitu dobrobit i živjeti u skladu s osobnim vrijednostima. Usklađivanje osobnog i poslovnog života gotovo je svakodnevna “bitka” s kojom se nose moderni ljudi. Previše obveza, premalo vremena, rekli bismo.

Digitalizacija je, stoga, neupitno doprinijela kvaliteti života kroz dostignuća koja štede vrijeme, novac i resurse. Također, smanjila je količinu stvari koje smo ranije u fizičkom obliku morali nositi sa sobom. Tako nas je rasteretila i olakšala mobilnost. Učinila je dostupnost informacijama bržom i jednostavnijom te doprinijela lakšem i opuštenijem obavljanju svakodnevnih zadataka.

Danas je u samo nekoliko klikova mišem i dodirom prsta na ekranu mobilnog telefona u nekoliko trenutaka moguće kupiti kartu za drugi kraj svijeta, obaviti shopping za osvježenje sezonske garderobe, opremiti kuću ili stan, pročitati omiljene knjige, pogledati film ili seriju, slušati glazbu…

Gadgeti postaju zamjena za novčanike

U pametnim telefonima nosimo gotovo sve što nam je potrebno za funkcioniranje tijekom cijelog dana. Ovi praktični gadgeti, moglo bi se reći, misle za nas. Podsjećaju nas na obveze, čine nam dostupnost osobnih dokumenata jednostavnijim, drže naše bilješke, planeri su i kalendari, ali i mjesto gdje držimo dragocjene uspomene poput fotografija.

Postaju, naime i zamjena za novčanike, budući da njima možemo plaćati u trgovinama uz inovativnu uslugu m-novčanik pa više nije problem ako fizički novčanik slučajno ostavimo kod kuće, ili čak namjerno, kada ne želimo imati u svojim torbicama gomilu stvari. Ukratko, korisni su, praktični i pravi su alat u poboljšanju kvalitete života.

Plaćanje mobitelom koristeći aplikaciju m-zaba

Uslugu m-novčanik, koja omogućava jednostavna plaćanja pametnim telefonom, odsad mogu koristiti korisnici svih Maestro i Mastercard kartica Zagrebačke banke koji su korisnici android uređaja. Zaba je uvela novu dodatnu uslugu unutar m-zabe te tako omogućila potpunu digitalizaciju kartica i plaćanje mobitelom. U skladu je to i s globalnim trendovima prema kojima će do 2022. godine u Europi biti više bezgotovinskih transakcija od onih koje podrazumijevaju klasično plaćanje gotovinom.

Što sve možete obaviti m-novčanikom?

Nova tehnologija omogućava plaćanje mobitelima na svim POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice. Sama procedura plaćanja je iznimno brza, jednostavna i sigurna, a ne zahtijeva ni spajanje mobilnog telefona na internet.

Dovoljno je samo uključiti zaslon mobitela te njegovu poleđinu približiti čitaču kartica, bez otvaranja aplikacije m-zaba. Kao i kod beskontaktnih plastičnih kartica, za iznose iznad 100 kuna potrebno je upisati PIN ili potpisati POS potvrdu.  S m-novčanikom moguće je podizati i gotovinu na svim bankomatima koji podržavaju beskontaktnu tehnologiju.

Aktivacija m-novčanika

Za plaćanje mobitelom potrebno je imati Android pametni telefon i aktiviranu m-zabu, a za pokretanje m-novčanika nije potrebno posjetiti poslovnicu. Kako bi se plaćanje uspješno izvršilo, nakon odabira kartice za plaćanje u sučelju m-zabe u pozadini se priprema virtualna kartica, a po primanju obavijesti da je spremna za korištenje, korisnik može plaćati na prodajnom mjestu.

Više detalja o usluzi m-novčanik Zagrebačke banke, doznajte na linku.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori