Splitom smo provozale automobil koji je krojen za suvremenu ženu
Splitom smo provozale automobil koji je krojen za suvremenu ženu

Splitom smo provozale automobil koji je
krojen za suvremenu ženu

Svibanj je bio mjesec u kojem nas je put odveo prema sunčanoj Dalmaciji. Naš jug obale posjetili smo krajem svibnja, a jedna od destinacija na našem weekend getaway bio je Split. Split glasi kao kulturno i gospodarsko središte Dalmacije, a s obzirom na činjenicu da je urbani grad koji je idealno mjesto za zabavu i uživanje – bio nam je savršena destinacija za naš bijeg iz Zagreba.

U Split smo sigurno i sretno stigle uz pomoć Toyote Yaris Cross. Ovaj novi Toyotin automobil kreiran je za potrebe svake suvremene žene i upravo tu titulu smo mi stavile na test. Vožnja od Zagreba do Splita poprilično je duga, stoga nam je bilo bitno da se vozimo u udobnom automobilu, s velikim prtljažnikom u koji ćemo staviti svu našu prtljagu. Bilo nam je bitno da je auto opremljen dobrim multimedijskim sustavom uz koji ćemo uživati duž cijele vožnje.

Toyota Yaris Cross – automobil koji je jednostavan, brz i pun naprednih značajki

Ovaj automobil odlikuje ključnim osobinama nove generacije omiljenog Yarisa, vozilo koje je osvojilo nagradu Europski automobil 2021. godine i nagradu Hrvatski automobil 2021. godine. Osnovna tema za razvojni tim Yaris Crossa bila je „Uvijek u pokretu“, a prioritet im je bio stvoriti automobil koji je jednostavan, brz i pun naprednih značajki. Yaris Cross je konstruiran na platformi za male automobile GA-B, dijela filozofije Toyotine nove globalne arhitekture (TNGA), uspješno realizirane na Toyota Yarisu. Zajedno s četvrtom generacijom Toyotinog hibridnog električnog pogonskog sklopa ovo je kombinacija koja pruža snažne performanse, malu potrošnju goriva, malu emisiju i upravljivost primjerenu gradskoj vožnji. Dostupnost Toyotinog pametnog pogona na sve kotače (AWD-i) naglašava njegov izvorni karakter SUV-a.

Pametne značajke

Snažan dizajn Yaris Crossa izražava njegovu robusnost i okretnost dok istovremeno omogućava komfornu unutrašnjost i izdašan prtljažni prostor. Kao što smo već napomenuli veliki prtljažnik i udobna unutrašnjost bili su nam iznimno bitni, a Toyota Yaris je ispunila ova očekivanja. Sva prtljaga koju smo ponijeli sa sobom, a kada se žene zapute na put znate da ima podosta prtljage, savršeno je stala u prtljažnik. Praktičan i raznovrstan, prtljažnik uključuje pokretom noge aktivirana stražnja električna podizna vrata. Fleksibilna pametna podnica prtljažnika može se podešavati po visini i podijeliti u dva dijela, i pruža zaštićeni prostor za odlaganje. Osim toga, uz fleksibilni remen za učvršćivanje tereta tijekom vožnje prtljaga je u potpunosti sigurna – i tijekom probijanja kroz gradsku vrevu i tijekom avanture na otvorenoj cesti.

Gotovo 4 sata smo se vozili do Splita, ali udobnost sjedala i generalno automobila ovo putovanje učinila je maksimalno udobno. Uz Toyota Smart Connect sustav, imale smo priliku maksimalno uživati u glazbi tijekom putovanja. Osim glazbe Smart Connect nam je omogućio i spajanje pametnog telefona za preuzimanje poziva. Uključujući povezane navigacijske informacije iz oblaka, s prometnim informacijama uživo, Toyota Smart Connect otklonio je svaki stres na ovom putovanju.

Sve o novoj Toyoti Yaris Cross koju smo imale priliku isprobati saznajte ovdje.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori