Instagram uvodi značajku koja vam se neće nužno svidjeti
Instagram uvodi značajku koja vam se neće nužno svidjeti

Instagram uvodi značajku koja vam se
neće nužno svidjeti

Brojni korisnici ističu kako je jedna od trenutno najvećih mana Instagrama činjenica da vrlo teško dolaze do sadržaja osoba koje prate, dok je istovremeno njihov feed ispunjen objavama random profila. Mnogi su poželjeli da se omiljena aplikacija vrati svojim korijenima, no izgleda kako će se situacija dodatno zakomplicirati.

Instagram

Testiranje nove opcije

Prema novom otkriću stručnjaka za društvene medije Matta Navarre, Instagram sada testira novu opciju Repost, koja bi korisnicima omogućila da “pojačaju” bilo koju objavu ponovnim dijeljenjem sa svojim pratiteljima u aplikaciji.

U suštini, to znači da će algoritam vaš feed upotpuniti novim sadržajem koji nužno niste tražili. Premda je izvorna ideja uvođenja algoritma bila osigurati korisnicima da vide više sadržaja koji ih zanima, dojma smo kako novi pomaci čine upravo suprotno.

Instagarm

Stiže na i IG Candid

No, to nije kraj vijestima iz svijeta Instagrama. Nakon što su inspiraciju za priče pronašli na Snapchatu, a reelse u Tik Toku, nova meta im je BeReal. Ironično, riječ je o aplikaciji koja je osmišljena kao antipod Instagramu i čija je želja prikazati stvarno stanje stvari, bez dodatnih uljepšavanja.

Nova inovacija nosi ime IG Candid, a funkcionirat će tako da će korisnici dobiti obavijest te će u tom trenutku moći objaviti fotografiju, no izostat će mogućnost uređivanja dobivenog sadržaja.

Instagram

Uz pomoć ovih dodataka Instagram se nastoji boriti s mlađim konkurentima poput aplikacija TikTok i BeReal, no istovremeno se udaljava od želja korisnika. Tako poznavaoci prilika u svijetu društvenih mreža ističu kako je Instagram u svojoj flop fazi. Hoće li se iz nje izvući, pokazat će vrijeme.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori