Aplikacije za savršene fotografije – otkrivamo 8 najpopularnijih
Aplikacije za savršene fotografije – otkrivamo 8 najpopularnijih

Aplikacije za savršene fotografije –
otkrivamo 8 najpopularnijih

Svaki dan milijuni fotografija dijele se na društvenim mrežama. Skupljanje lajkova pretvorilo se u omiljenu igru mnogih, a fotografija je postala mnogo više od uhvaćenog trenutka.

Kako bi svaka fotografija koju dijelimo sa svojim prijateljima i sljedbenicama izgledala što bolje moguće, mnogi posežu za različitim aplikacijama uz pomoć kojih će tik prije objave moći urediti željeni sadržaj na svom pametnom telefonu.

Fotografije

Bilo da se radi o prizoru ulice ili pejzaža s putovanja, uredno aranžiranom tanjuru hrane ili popularnom selfiju, želimo da naša objavljena fotografija izgleda savršeno!

Kada prirodno svijetlo nije dovoljno, a kadar zaluta, u vašem iStoru ili Google Play storu nalaze se deseci različitih aplikacija kojima ćete, uz malo prakse i ustrajnosti, lako ukloniti svaki nedostatak fotografije prije njezine objave. U nastavku vam donosimo osam, zbog raznolikosti svojih opcija, najbolje i najpopularnije aplikacija za uređivanje fotografija.

Fotografiranje

Snapseed

Snapseed aplikacija je ta koja na zaslon vašeg pametnog mobitela uz jednostavne alate i tehnike uređivanje fotografija, poput podešavanje svjetlosti, kontrasta, ekspozicije i sličnih značajki, donosi mogućnost naprednog i detaljnog uređivanja svake komponente vaše fotografije.

Uz jednostavne i napradne alate, unutar aplikacije nalazi se i mnoštvo filtera koji će samo jednim klikom urediti vašu fotografiju i naglasiti željenu atmosferu.

VSCO

U mnoštvu aplikacija za uređivanja fotografija, VSCO se ističe i spojem programa za uređivanje i platforme nalik portfoliu na kojoj možete podijeliti svoje omiljene, do zadnjeg detalja, uređene fotografije. Iako VSCO podsjeća na Instagram razlika je što je portofilo koji možete stvoriti na svom profilu lišen svake značajke društvene mreže.

Iako još uvijek sličan svim drugim aplikacijama za uređivanje fotografije, VSCO i njegovi korisnici više su od ostalih okrenuti fotografiji kao umjetničkoj formi.

Fotografiranje

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom jedna je od dobro poznatih aplikacija za uređivanje fotografija i videa. Ipak, mnogi neopravdano smatraju kako je riječ o složenom alatu namijenjenom isključivo za profesionalce u fotografiji i dizajnu. Glavne značaje aplikacije je vrlo jednostavno svladati, a njezino pristupačno korisničko sučelje uvelike doprinosi popularnosti aplikacije.

Jedan od razloga zašto korisnici toliko vole Lightroom su alati jednostavni za korištenje koji mogu prilagoditi boju, osvjetljenje i dubinu fotografija. Također, ponuđeni alati omogućavaju usavršiti određena područja fotografije. Aplikacija također nudi niz unaprijed postavljenih postavki koje možete koristiti za dodatno poboljšanje ugođaj vaših fotografija.

Pixlr

Pixlr je jedna od najboljih aplikacija za uređivanje fotografija za amaterske fotografe koji žele tek fino podesiti fotografiju i dodati zgodne efekte te zatim podijeliti na svim društvenim mrežama koje imaju na svom telefonu. Intuitivno sučelje lako je svladati, tako da možete odmah započeti zabavu igranja sa svojim fotografijama.

Fotografiranje

PicsArt

PicsArt kombinira zajednicu s korisničkom aplikacijom za uređivanje za zabavno, kreativno iskustvo bez puno gnjavaže. Dok besplatna aplikacija sadrži oglase koji iskaču tijekom uređivanja, čak i oni koji su novi u uređivanju fotografija mogu pristupiti svim osnovnim alatima dok uživaju u naljepnicama, predlošcima kolaža i tekstualnim funkcijama.

Ako se vaš interes za fotografiju proteže na dijeljenje svakodnevnih trenutaka sa svojom obitelji, tada vam funkcionalni alati PicsArta mogu pomoći da napravite manje izmjene i prilagodbe svojih fotografija

Lensa

Uz standardne filtre i alate koje ima većina aplikacija za uređivanje fotografija, Lensa ima trendi efekte i alat za prilagodbu koji vam omogućuje odvojeno uređivanje prednjeg i pozadinskog plana fotografije.

Fotografija

Tezza

​Tezza aplikacija za uređivanje fotografija i videa, osmišljena od strane ženskih kreatora, vaša je sveobuhvatna točka za stvaranje prekrasnog sadržaja. Svaka je značajka osmišljena s ciljem postizanja estetike iz snova. Aplikacija je poznata po velikom broju zanimljivih filtera, koji dolaze u širokom rasponu stilova. Ne čudi stoga informacija kako je riječ o aplikaciji koju mnoge slavne influecerice navode kao svoj favorit.

Air Brush

Ova je aplikacija posebno osmišljena za jednostavno retuširanje fotografija. Savršen je ovo alat za prikrivanje sitnih nedostataka i uklanjanje nepoželjnih detalja.

Photo: Pexels

Učitati još
Zatvori