Otvoren je prvi hologramski zoološki vrt na svijetu. Je li to budućnost?
Otvoren je prvi hologramski zoološki vrt na svijetu. Je li to budućnost?

Otvoren je prvi hologramski zoološki vrt na
svijetu. Je li to budućnost?

Tradicionalni zoološki vrtovi nerijetko bivaju prozvani od strane ljubitelja životinja koji ih smatraju neadekvatnima i zastarjelima. Ne čudi stoga što je veliku pažnju izazvalo otvaranje prvog hologramskog zoološkog vrta na svijetu. Pod imenom Hologram Zoo otvoren je u Brisbaneu u Australiji te je jedinstveni spoj suvremene tehnologije i ljubavi prema životinjskom svijetu.

Vizualizacija instalacija
Vizualizacija instalacija

Za ovu futurističku instalaciju zaslužan je Axiom Holographic koji je uz pomoć 3D prikaza stvorio tehno-zoološki vrt koji posjetiteljima pruža impresivno, dinamično i višedimenzionalno iskustvo.

Specijalne naočale omogućit će vam put oko svijeta i susret sa životinjama iz raznih dijelova svijeta. Grafički mehanizam u naočalama stvara jedinstvenu sliku za svako oko, što rezultira 3D slikama koje naizgled lebde u zraku i zadržavaju svoj položaj čak i kada se posjetitelji kreću. Hologram Zoo nudi 25 različitih iskustava pa tako posjetitelji mogu istražiti morske dubine, krenuti na virtualni safari ili se vratiti duboko u prošlost te prošetati s dinosaurima.

Vizualizacija instalacija
Vizualizacija instalacija

Premda je u svojim začetcima, virtualni ZOO je privukao veliku pažnju posjetitelja te je nagnao osnivače da slične projekte postave i na europskom i azijskom kontinentu. Holografska iskustva koja spajanju modernu tehnologiju i edukaciju sve su popularnija, a mi se nadamo da ćemo jedno takvo uskoro imati priliku vidjeti i u našoj zemlji.

Učitati još
Zatvori