Dvije aplikacije koje nam olakšavaju život sad kad smo prešli na euro
Dvije aplikacije koje nam olakšavaju život sad kad smo prešli na euro

Dvije aplikacije koje nam olakšavaju
život sad kad smo prešli na euro

Nova godina sa sobom je donijela i nove promjene. Osim ulaska u Schengen, hrvatska kuna otišla je u povijest.

Treći je dan kako su optjecaju dvije valute s kojima možemo plaćati, no s prelaskom na euro brojni Hrvati imaju problema oko preračunavanja na novu valutu. Međutim u trgovinama mobilnih aplikacija pojavile su se dvije aplikacije koje bi vam mogle olakšati snalaženje, prilagodbu i preračunavanje eura u kune (i obrnuto) prva dva tjedna 2023.

Vrati kusur

Upravo ta dva tjedna mogla bi izazvati dosta zbunjenosti jer ćemo još uvijek moći plaćati u kunama, no trgovci će vraćati ostatak u eurima. Kako ne biste ostali zakinuti prilikom povrata ostatka novca aplikacija naziva Vrati kusur mogla bi vam biti od pomoći.

Izračunajte ostatak koji trebate dobiti natrag

Aplikaciju za android možete pronaći u Trgovini Play i besplatna je, a nakon pokretanja aplikacija će vam ponuditi preračunavanje. U prvo polje upišete iznos računa u eurima, a u drugi iznos u kunama koje ste dali. Uz pomoć nje u trenu ćete izračunati iznos u eurima koji trebate dobiti natrag.

Aplikacija je prvenstveno namijenjena trgovcima i svima koji naplaćuju svoje proizvode i usluge, no uvelike će pomoći i svima nama koji muku mučimo s preračunavanjem.

Pretvarač valuta

I ova aplikacija je besplatna i vrlo jednostavna za korištenje. Osim toga dobro će doći svima onima kojima treba vremena priviknuti se na novu stvarnost.

Vrlo jednostavno i brzo preračunavanje

Pretvarač valuta funkcionira vrlo jednostavno. Otvorite instaliranu aplikaciju, kliknete željenu valutu koju želite preračunati i upišete iznos. U istom trenu saznat ćete kolika je cijena odabranog proizvoda u kunama ili eurima.

Učitati još
Zatvori