Domaće trendseterice imaju novi omiljeni dodatak od kojeg se ne odvajaju

Otkako su električni romobili stigli na ulice metropola, svakodnevni commute postao je brži i jednostavniji no ikad. Električni romobil danas je toliko popularno prometalo, da je svojim vrlinama u drugi plan bacio mnoge tradicionalne načine prijevoza, a novu vozilicu naročito su dobro prigrlile mlađe generacije, koje su stalno u potrazi za pojednostavljenjem, ali i poboljšanjem svojih svakodnevnih rutina.

Ulice Zagreba, sigurno ste i sami primijetili, ovih su dana prepune električnih romobila, što samo govori u prilog tome koliko su oni postali sjajno prihvaćeni, bilo da se radi o odlasku na posao, na fakultet, na trening ili na kavu.

Stigao je Xiaomi Electric Scooter 3

Ovog puta, pružila nam se prilika da isprobamo jedan sasvim novi električni romobil i uvjerimo se u sva njegova poboljšanja u odnosu na postojeće modele na tržištu. Riječ je o Xiaomi Electric Scooter 3, najnovijem hit modelu iz Xiaomija, koji zahvaljujući inovativnoj tehnologiji korištenoj u procesu dizajna i proizvodnje donosi neke sasvim nove benefite za vozače.

Xiaomi romobili već su neko vrijeme na glasu kao najbolji na tržištu, a da je ovaj kineski brend apsolutni predvodnik u električnoj mobilnosti, dokazuje i više od 4 milijuna globalno isporučenih Xiaomi električnih romobila.

S obzirom na obećanja koja donosi, mi smo novi Xiaomi Electric Scooter 3 umjesto po Zagrebu odlučili provozati po Rovinju, gdje smo ovog vikenda održali još jedan istarski Journal party. U danima organizacije uoči same zabave, električni romobil postao nam je sjajno sredstvo za brzinsko kretanje između lokacija, a bilo je nemoguće ne primijetiti i da su romobili općenito osvojili domaće i turiste po Rovinju, jer smo ih sretali na doslovno svakom koraku.

Kakvi su naši dojmovi korištenja Xiaomi Electric Scooter 3 – novog električnog romobila na hrvatskom tržištu

Prvo što se mora primijetiti pri upoznavanju s ovim novim električnim romobilom su njegova praktična dimenzija i kompaktnost. Xiaomi Electric Scooter 3 zapravo je iznenađujuće lagan i lako prenosiv, a mehanizam njegova sklapanja također ulijeva povjerenje u električnog ljubimca na kojeg ćete se vrlo brzo naviknuti i još brže svladati baratanje njima.

Nadograđena rama Xiaomi Electric Scootera 3 sklapa se u tri poteza i svega tri sekunde i zatim jednostavno nosi u rukama ili sprema u prtljažnik automobila.

Druga stvar koja nas je izuzetno zanimala jest kako će se Xiaomi Electric Scooter 3 ponašati na terenu koji na trenutke i nije tipično gradski. Pitoreskne kamene uličice Rovinja zovu na istraživanje svih svojih ljepota na električnom romobilu, a ako to učinite upravo s ovim novim Xiaomi modelom, iznenadit će vas koliko dobro i sigurno klizi čak i po uzbrdicama i neravninama. Mi smo ga testirali po cijelom Rovinju i uvjerili se u to da uzbrdice do 16% nagiba svladava ‘kao od šale’.

Još jedno poboljašanje u odnosu na postojeće modele je njegova snaga od maksimalnih 600W – čak i ako niste od brojki, primijetit ćete to u osjećaju kojeg vam ostavlja sama vožnja, koja je jednostavnija i ugodnija no ikad.

Još neke cool karakteristike ovog romobila:

  • elegantnog je izgleda i minimalističkog dizajna
  • dolazi u sivoj i crnoj boji (poput ove koju smo mi isprobali)
  • prelazi do 30 kilometara na sat
  • ima E-ABS sustav kočenja za lakše kočenje
  • ima dvostruku kočnicu
  • štiti dugotrajnost baterije kada ona padne ispod 30%

Novi Xiaomi Electric Scooter 3 provozali su i brojni domaći influenceri:

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Lidija Lešić (@lidijalesic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Mladen Dudukovic (@dudukovicmd)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Marijana Batinic (@marijanabatinic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Ivan Saric (@ivansaric)

Maloprodajna cijena električnog romobila Electric Scooter 3 iznosi 3.099 kuna s uključenim PDV-om, a modeli su dostupni u distribucijskoj mreži Bijelić Co (https://mi.hr/mi-electric-scooter-3) te Mobis (https://www.mobis.hr/proizvodi/pametni-uredaji/romobili/xiaomi-mi-electric-scooter-3-crni-9869/). Više informacija o romobilu dostupno je na web odredištu (https://mi.hr/mi-electric-scooter-3.

Foto: Martina Movrić

0