Domaće trendseterice imaju novi omiljeni dodatak od kojeg se ne odvajaju

Domaće trendseterice imaju novi omiljeni
dodatak od kojeg se ne odvajaju

Otkako su električni romobili stigli na ulice metropola, svakodnevni commute postao je brži i jednostavniji no ikad. Električni romobil danas je toliko popularno prometalo, da je svojim vrlinama u drugi plan bacio mnoge tradicionalne načine prijevoza, a novu vozilicu naročito su dobro prigrlile mlađe generacije, koje su stalno u potrazi za pojednostavljenjem, ali i poboljšanjem svojih svakodnevnih rutina.

Ulice Zagreba, sigurno ste i sami primijetili, ovih su dana prepune električnih romobila, što samo govori u prilog tome koliko su oni postali sjajno prihvaćeni, bilo da se radi o odlasku na posao, na fakultet, na trening ili na kavu.

Stigao je Xiaomi Electric Scooter 3

Ovog puta, pružila nam se prilika da isprobamo jedan sasvim novi električni romobil i uvjerimo se u sva njegova poboljšanja u odnosu na postojeće modele na tržištu. Riječ je o Xiaomi Electric Scooter 3, najnovijem hit modelu iz Xiaomija, koji zahvaljujući inovativnoj tehnologiji korištenoj u procesu dizajna i proizvodnje donosi neke sasvim nove benefite za vozače.

Xiaomi romobili već su neko vrijeme na glasu kao najbolji na tržištu, a da je ovaj kineski brend apsolutni predvodnik u električnoj mobilnosti, dokazuje i više od 4 milijuna globalno isporučenih Xiaomi električnih romobila.

S obzirom na obećanja koja donosi, mi smo novi Xiaomi Electric Scooter 3 umjesto po Zagrebu odlučili provozati po Rovinju, gdje smo ovog vikenda održali još jedan istarski Journal party. U danima organizacije uoči same zabave, električni romobil postao nam je sjajno sredstvo za brzinsko kretanje između lokacija, a bilo je nemoguće ne primijetiti i da su romobili općenito osvojili domaće i turiste po Rovinju, jer smo ih sretali na doslovno svakom koraku.

Kakvi su naši dojmovi korištenja Xiaomi Electric Scooter 3 – novog električnog romobila na hrvatskom tržištu

Prvo što se mora primijetiti pri upoznavanju s ovim novim električnim romobilom su njegova praktična dimenzija i kompaktnost. Xiaomi Electric Scooter 3 zapravo je iznenađujuće lagan i lako prenosiv, a mehanizam njegova sklapanja također ulijeva povjerenje u električnog ljubimca na kojeg ćete se vrlo brzo naviknuti i još brže svladati baratanje njima.

Nadograđena rama Xiaomi Electric Scootera 3 sklapa se u tri poteza i svega tri sekunde i zatim jednostavno nosi u rukama ili sprema u prtljažnik automobila.

Druga stvar koja nas je izuzetno zanimala jest kako će se Xiaomi Electric Scooter 3 ponašati na terenu koji na trenutke i nije tipično gradski. Pitoreskne kamene uličice Rovinja zovu na istraživanje svih svojih ljepota na električnom romobilu, a ako to učinite upravo s ovim novim Xiaomi modelom, iznenadit će vas koliko dobro i sigurno klizi čak i po uzbrdicama i neravninama. Mi smo ga testirali po cijelom Rovinju i uvjerili se u to da uzbrdice do 16% nagiba svladava ‘kao od šale’.

Još jedno poboljašanje u odnosu na postojeće modele je njegova snaga od maksimalnih 600W – čak i ako niste od brojki, primijetit ćete to u osjećaju kojeg vam ostavlja sama vožnja, koja je jednostavnija i ugodnija no ikad.

Još neke cool karakteristike ovog romobila:

  • elegantnog je izgleda i minimalističkog dizajna
  • dolazi u sivoj i crnoj boji (poput ove koju smo mi isprobali)
  • prelazi do 30 kilometara na sat
  • ima E-ABS sustav kočenja za lakše kočenje
  • ima dvostruku kočnicu
  • štiti dugotrajnost baterije kada ona padne ispod 30%

Novi Xiaomi Electric Scooter 3 provozali su i brojni domaći influenceri:

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Lidija Lešić (@lidijalesic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Mladen Dudukovic (@dudukovicmd)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Marijana Batinic (@marijanabatinic)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Ivan Saric (@ivansaric)

Maloprodajna cijena električnog romobila Electric Scooter 3 iznosi 3.099 kuna s uključenim PDV-om, a modeli su dostupni u distribucijskoj mreži Bijelić Co (https://mi.hr/mi-electric-scooter-3) te Mobis (https://www.mobis.hr/proizvodi/pametni-uredaji/romobili/xiaomi-mi-electric-scooter-3-crni-9869/). Više informacija o romobilu dostupno je na web odredištu (https://mi.hr/mi-electric-scooter-3.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori