Sunčani vikend proveli smo na Sljemenu s Citroënom ë-C4 X
Sunčani vikend proveli smo na Sljemenu s Citroënom ë-C4 X

Sunčani vikend proveli smo na
Sljemenu s Citroënom ë-C4 X

Svi znamo da su studeni i prosinac sami po sebi hektični mjeseci. Spremamo se za blagdansku sezonu, obavljamo božićni shopping i privodimo godinu kraju. Cijeli kaos koji zadnji mjeseci u godini donose tjeraju nas da svaki slobodni trenutak posvetimo sebi. Mnogi svoje slobodno vrijeme provode u prirodi, a i mi smo rezervirali jedan vikend da zadnje jesenske dane provedemo upravo na Sljemenu. Na trenutak smo se maknuli iz gradske vreve i potencijalno zadnje sunčane dane proveli na vrhu zagrebačke gore. Naš suputnik na ovom izletu bio je Citroën ë-C4 X, a gdje smo pronašli najbolje mjesto za chillanje – doznajte ovdje.

Novi Citroën ë-C4 X – 100% električni automobil

Citroën ë-C4 X oduševio nas je svojim dizajnom, udobnošću i praktičnošću.S obzirom na to da se radi o potpuno električnom vozilu, prilikom vožnje uživali smo u potpunoj odsutnosti buke motora. Možemo reći kako novi Citroën ë-C4 X ‘plovi’ po asfaltu.

Zahvaljujući elegantnom i aerodinamičnom obliku i učinkovitom elektromotoru s nultom emisijom štetnih plinova, ë-C4 X nudi domet do 360 kilometara po WLTP ciklusu. Nama je ovaj domet bio i više nego dovoljan za naš vikend izlet, a vožnja do vrha bila je iznimno ugodna.

Pametne značajke

U novom Citroënu ë-C4 X interakcija između vozača i vozila dodatno je pojednostavljena. Vozač ima namjenski zaslon na digitalnoj nadzornoj ploči za pregled statusa ili dometa baterije, kao i tri zaslona za odabir: indikator snage , protok energije ili potrošnja za toplinsko predkondicioniranje. Ove pametne značajke uvelike olakšavaju svakodnevnu vožnju električnim automobilom. U svakom trenutku možete pogledati koji postotak baterije.

Punjenje

Punjenje ovog automobila iznimno je jednostavno. Mi smo svoje putovanje pomno tempirale i automobil napunile dan prije na javnoj stanici. Na javnoj punionici baterija se puni brzinom od približno 10km/min, a 80% punjenja se izvrši u 30 minuta. Nakon svega pola sata punjenja vaš automobil je spreman za cjelodnevnu avanturu. Ono što je idealnog kod Citroëna ë-C4 X jest činjenica da kada se vozilo puni, zaslon može prikazati preostalo vrijeme potrebno za postizanje potpunog punjenja, obnovljeni domet ili postotak obnovljene napunjenosti baterije.

Nas je novi Citroën ë-C4 X potpuno oduševio. Uživali smo u vožnji bez buke i emisije CO2, a brzina punjenja auta uvelike nam je olakšala odlazak na naš mini izlet. Iako se nismo zaputili daleko, nama je bilo dovoljno i svega par sati kojih smo proveli na Sljemenu da napunimo vlastite baterije. Sada nam preostaje jedino čekati pravu zimu da Citroën ë-C4 X isprobamo u zimskim uvjetima.

Učitati još
Zatvori