Na mini izlet u Samobor povele smo Citroën C5 Aircross
Na mini izlet u Samobor povele smo Citroën C5 Aircross

Na mini izlet u Samobor povele smo
Citroën C5 Aircross

Ožujak je mjesec kojemu se svake godine veselimo. U njemu dočekujemo proljeće, priroda se ponovno budi, a dani su duži. Ožujak je također mjesec koji je idealan za mini vikend izlete. Lokacija za proljetni izlet je na pretek, a nama omiljena je Samobor. Upravo je ova lokacija idealna za vikend druženja. Uživanje u kavi i kremšnitama na terasi dok upijate zrake sunca zaista zvuči kao idilično provedeno vrijeme. Mi smo se upravo zbog toga ovog vikenda zaputili u Samobor s ciljem uživanja, a glavni suputnik nam je bio Citroën C5 Aircross.

Interijer i eksterijer automobila za poželjeti

Citroën C5 Aircross mjerilo je udobnosti, prostranosti i svestranosti, a upravo smo mi tome svjedočili. Sada dolazi u redizajniranom ruhu koji dodatno naglašava njegovu snagu i profinjenost. Mi smo imale priliku provozati Citroën C5 Aircross plave Eclipse boje koja se ovisno o vanjskoj svjetlosti mijenja iz tamnoplave u crnu boju. Osim eksterijera, Eclipse plava boja prožeta je i kroz interijer. Vrijedi reći da upravo ova Eclipse boja daje završni pečat ovome autu i zaista ga čini posebnim. Ono što je nas posebno oduševilo jest to da plavi šavovi savršeno pristaju šavovima na naslonima za ruke u vratima i ukrasnoj traci na armaturnoj ploči.

Citroën C5 Aircross vozilo je za svake prilike

Kao što smo prijašnje spomenuli, mi smo se ovom prilikom zaputile u Samobor. S obzirom na to da vožnja iz centra Zagreba do Samobora traje oko 40-ak minuta bila nam je iznimno bitna udobnost sjedala i audio sustav. Citroën C5 Aircross dolazi s Advanced Comfort unutrašnjosti koja stvara elegantan, dinamičan i visokokvalitetan ugođaj. Također, ovaj automobil ističe se svojom prostranom kabinom, svestranošću te razinom udobnosti bez premca u segmentu kompaktnih SUV vozila. Kada govorimo o audio značajkama ovaj automobil opremljen je s Android Auto i Apple CarPlay™ aplikacijama za neometano uživanje u glazbi.

Još jedna značajka koja nam je uvelike olakšala vožnju prema Samoboru jest My Citroën Drive. Ovaj skup usluga pruža informacije o prometu, lokaciji benzinskih postaja i parkirališta, cijenama goriva i slično. Upravo nam je značajka o informacijama u prometu pomogla da izbjegnemo gužvu gradske vreve. No, ipak moramo istaknuti kako je naša omiljena pametna značajka bežični punjač koji se nalazi na kontrolnoj ploči. On je odličan u situacijama kada cijeli dan provedete izvan kuće i jednostavno morate puniti mobitel. Vrijedi napomenuti kako je vožnja u novom Citroënu C5 Aircross maksimalno uljepšana uz panoramski krov koji u proljetnim i ljetnim mjesecima možete otvoriti.

Citroën C5 Aircross u hibridnoj verziji

Također, mi smo imali priliku isprobati hibridnu verziju Citroën C5 Aircross modela. Plug-in hibridni pogonski sklop novog modela Citroën C5 Aircross unaprjeđuje iskustvo putovanja zahvaljujući prednostima spoja električne vožnje na svakodnevnim putovanjima do 55 km i neograničenog dometa na dugotrajnim putovanjima koji omogućuje benzinski motor. Središnja konzola plug-in hibridnih inačica uključuje mogućnost izbora načina vožnje: električna, hibridna ili sportska. Mi smo za svoj mini izlet odabrale hibridnu vožnju kako bismo maksimalno zaštitile okoliš. U svakom slučaju, Citroën C5 Aircross automobil idealan je za vikend izlete. Udobnost sjedala, odličan audio sustav, indukcijski punjač za pametni telefon te prostrani prtljažnik samo su neke od značajki koje ovaj automobil čine naprosto savršenim.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori