Legendarna igrica Candy Crush slavi deset godina postojanja
Legendarna igrica Candy Crush slavi deset godina postojanja

Legendarna igrica Candy Crush slavi
deset godina postojanja

Malo tko je mislio da će igrica koja je osmišljena za Facebook postići kultni status i planetarnu popularnost koja će potrajati čak deset godina. Upravo je toliko prošlo od kada je Candy Crush Saga prvi puta predstavljena igračima.

U ranim danima Facebooka, svijet igara bio je poznat po jednostavnim igrama kao što su Farmville i Mafia Wars, ali ništa nije ostavilo trag poput Candy Crush Sage. Igra je eksplodirala na društvenim mrežama i brzo postala najigranija igra na spomenutoj stranici.

Iako je Candy Crush Saga i dalje besplatna za igranje, igra je bila pionir u području ‘freemium’ igara. One omogućuju igračima da iskuse cijelu igru bez plaćanja naknade, ali im pritom omogućuje i premium dodatke koji se naplaćuju. Doista je fascinantan podatak kako je riječ o prvoj mobilnoj igri koja je zaradila više od milijardu dolara.

Prvotna verzija imala je tek 50 nivoa, a danas igrači mogu iskušati preko 10.000 razina. Njezinoj popularnosti, uz vrlo jednostavan koncept i prihvatljivo sučelje, uvelike pridonosi i brzina razvoja, koja donosi izmjene i novitete na tjednoj razini.

Velika popularnost Candy Crush Sage dovela je do nekoliko spin-off igara, uključujući Soda, Friends i Jelly Sagu. Ipak, ni jedna od njih nije nadmašila original. S više od milijardu preuzimanja, Candy Crush Saga i dalje je jedna od najčešće preuzimanih aplikacija na mobilnim uređajima.

A o njezinoj popularnosti svjedoči i podatak da je svojevremeno dobila i vlastitu TV emisiju. Riječ je o emisija Candy Crush koja je na programu američke televizije CBS emitirana 2017. godine. U ovom zabavnom programu natjecatelji su bili izloženi različitim izazovima koje su morali svladati, istovremeno igrajući omiljenu igricu.

Foto: Profimedia, Pexels

Učitati još
Zatvori