Ivan Dečak otkrio nam je trikove uz koje lakše organizira svoju svakodnevicu

Ivan Dečak otkrio nam je trikove uz koje
lakše organizira svoju svakodnevicu

Kako izgleda dan jednog glazbenika? Ako pitate Ivana Dečaka, reći će vam – sasvim uobičajeno. Uz glazbu za koju kaže da je njegov poziv a ne posao, Dečak vodi i miran obiteljski život, ali kaže kako mu ni jedan dan nije isti i to je ono što mu se sviđa. Kako sve to skupa balansira otkrio nam je u zanimljivom razgovoru.

Glazba kao poziv

Vatra, virovitički pop-rock sastav, na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutan je od 1999. godine i od tada se, apsolutno zasluženo, prometnuo u jedan od naših najvažnijih bendova. S devet albuma iza sebe i bezbroj odsviranih koncerata, definitivno su ostavili trag i misle ga još više učvrstiti. Iako je pandemija glazbenu industriju, možemo reć,i bacila na koljena, stvari se polako vraćaju u normalu pa tako i koncerti. Ivan Dečak definitivno se trudi dobro organizirati kako bi sve stigao u danu obaviti sve što je zamislio.

“Kod mene se zapravo poziv i život prožimaju, nemam pojma kako ih razdvojiti, tj. mislim da je to u mom slučaju nemoguće”, kaže nam s osmijehom Ivan. Upravo mu gadgeti u tome pomažu.

“Gadgeti nam uvelike pomažu u svakodnevnom životu, usudim se reći da ih doživljavamo zdravo za gotovo, kao struju, plin, vodu u domaćinstvima… Imam osjećaj kao da su oduvijek tu, znaš ono, zaboravio sam parkirati auto tako da desnom rukom uhvatim naslon suvozačkog sjedala, okrenem glavu poput sove i pazim da ne kvrcnem susjedov auto jako. Danas mi je apsolutno normalno gledati u kameru, slušati bipanje senzora i uparkirati auto u milimetar precizno”, kaže Ivan.

Ivan je vrlo aktivan tip i svako slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, druženju s obitelji, u trčanju i raznim aktivnostima na otvorenom. Tada mu je kaže bitna praktičnost i da ne mora razmišljati o nebitnim stvarima.

“Trudim se, što je moguće češće, boraviti u prirodi, hodati, trčati, pecati, roniti, voziti bicikl, više zbog zdravlja psihe, a ni tijelo se ne buni”, kaže Ivan. Kada je s obitelji i prijateljima na izletima, druženjima, u izlasku ili na turnejama s bendom, rijetko kada sa sobom nosi gotovinu, ali ne mora ni vaditi karticu iz novčanika. Umjesto toga redovito na svojem Garmin Fenix 6 solar satu, koristi Garmin Pay opciju.

“Nisam od likova koji sa sobom nose gotovinu. Beskontaktno plaćanje koristim svakodnevno i moram priznati da ne razumijem trgovine, kafiće, restorane koji još nisu uveli takav način plaćanja”, kaže Ivan.

Garmin Pay je opcija bržeg, sigurnijeg i praktičnijeg načina plaćanja. Osmišljena je za ljude koji su uvijek u pokretu. Bez obzira želite li stati na kavu nakon jutarnjeg trčanja ili na doručak za vrijeme vožnje, Garmin Pay omogućuje vam da brzo i jednostavno plaćate usluge samo putem sata. Nemate novčanik? Nemate telefon? Nema problema. Gotovo svugdje gdje možete beskontaktno plaćati. Garmin Pay radi s brojnim popularnijim kreditnim i debitnim karticama uključujući Visa® i MasterCard® kartice. Jednostavno ih dodajte u digitalni novčanik svog sata, a zatim nastavite iskorištavati pogodnosti i nagrade koje vam nudi vaša kartica. Više o Garmin Pay opciji potražite ovdje.

Osim Garmin Pay usluge njegov, ali i drugi Garmin satovi imaju brojne druge prednosti. Ivan primjerice mnogo koristi one za trčanje, brojanje koraka i brigu o zdravlju.

“Nisam siguran je li to puno, ali ove godine istrčat ću 600 kilometara, nije to tako strašno, ali mene veseli, te istovremeno prazni i puni”.- kaže Ivan.

Garmin satovi definitivno su satovi za moderne ljude i pokretu, koji znaju što žele i žele si olakšati svakodnevicu.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori