5 aplikacija koje obožavaju zaljubljenici u Instagram

Svaki ljubitelj društvenih mreža, a pogotovo Instagrama zna koliko je važno biti u korak s vremenom i upućen u sve tehnološke novitete. Riječ je o digitalnim platformama koje se iz dana u dan nadograđuju i razvijaju. Ono što je prije nekoliko mjeseci predstavljalo vrhunac tehnologije i unijelo nove pogodnosti  i mogućnosti u svijet digitalnog marketinga, sada je dodatno unaprijeđeno i razvijeno novim rješenjima koja su još kreativnija i savršenija te omogućavaju da sadržaj koji postavljate na svojim profilima i stranicama bude još atraktivniji, vidljiviji i pristupačniji.

Editiranje fotografija i videa te kreiranje Instagram storiesa, sada je dio tehnološke revolucije koja niti jednog estetu, ali ni zaljubljenika u tehnologiju te digitalni marketing ne ostavlja ravnodušnim. Uz pomoć nekoliko aplikacija sadržaj koji plasirate na Instagram platformi izgledat će zapanjujuće, ali i ujednačeno, što je izuzetno važno kada želite biti prepoznatljivi.

U nastavku donosimo aplikacije koje jamče sadržaj vrijedan pažnje.

 

Canva

Canva je pokretač društvenih mreža koji vam omogućuje stvaranje prilagođenih slika za većinu velikih društvenih platformi. Canva je većim dijelom alat za uređivanje fotografija, ali je posebno popularna i zbog jedinstvene kvalitete aplikacijei prekrasnih grafikona. Za robne marke koje žele stvoriti grafike u infografskom stilu za postove na društvenim mrežama, možete iskoristiti opsežnu i lijepu zbirku dijagrama, karata i još mnogo toga. Aplikacija također dolazi s kolekcijom fotografija koje možete koristiti kao temelj za vaše postove na Instagramu. Canva je neko vrijeme bila dostupna samo na iOS-u i webu, a nedavno je pokrenuta i Android verzija aplikacije. Besplatno je pristup osnovnim paketima tvrtke Canva, ali glavni nedostatak je dodatna cijena za bonus značajke.

FaceTune

FaceTune olakšava stvaranje potpuno drugačijeg izgleda vašeg lica. Međutim, Instagram znalci ga najčešće koriste za dvije stvari: uklanjanje detalja koje ne želite na fotografijama i zamagljivanje pozadine kako bi se zadržao fokus na onome što želite. Ovo je korisno ako stojite u prostoru prepunom stvari koje ne želite na svom Instagram profilu ili ako stojite nasred ulice s mnogo stvari koje će skrenuti pažnju s onog bitnog.

Patch alat zauklanjanje detalja koja funkcionira poput četke u Photoshopu i defocus alat za prelaženje preko pozadine. Što sporije idete, više ćete iz fokusa ukloniti pozadinu i zamutiti je.

Videoleap

Kada snimate videozapise za Instagram story, vjerojatnoto to radite kamerom na telefonu. Ovaj proces traje malo duže, ali snimanje izvan Instagrama olakšava izbjegavanje preskakanja koraka do savršenog videa.

Stoga je u tom slučaju Videoleap aplikacija koja štedi vrijeme jer su alati rafiniraniji, a uklanjanje malih dijelova videozapisa je mnogo lakše.

Lifelapse

Još jedna aplikacija uz koju ćete kreirati najefektinije video sadržaje. Ako ove godine želite povećati svoj sadržaj na Instagram Storiesima, svakako ćete htjeti isprobati Life Lapse. Aplikacija olakšava stvaranje visokokvalitetnih videozapisa sa zaustavljenim videozapisima izravno s mobilnog uređaja, a njihov praktični vodič vodi vas kroz svaki korak procesa. Life Lapse je više od kreatora zaustavljenog  pokreta. Aplikacija je također prepuna alata za uređivanje, uključujući različite brzine, filtere, glazbu te intervalni brojač koji će vam pomoći da u točno vrijeme koje želite lansirate svoj videozapis.

Za kraj, Life Lapse je odlična aplikacija za stvaranje jedinstvenog, privlačnog sadržaja koji će Instagram Storiesima dati izgled visoke produkcije (bez visokih troškova).

Cliptomatic

Još jedan sjajan način da privučete pažnju svoje publike i uključite videozapise jest dodavanje opisa svojim pričama. Iako ovo može zvučati kao da će vam oduzeti mnogo vremena, na svu sreću ovo je aplikacija koja ga opise tzv. captione čini super jednostavnom radnom. Clipomaticov urednik pametnih videozapisa okreće sve što kažete u žive naslove. To znači da ne morate sve tipkati, aplikacija radi sav posao za vas.

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

0